Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) συχνά αποκαλείται «αθόρυβος» επειδή κυκλοφορεί κάθε χρόνο, συνήθως τον χειμώνα, και στους περισσότερους ενήλικες προκαλεί ήπια συμπτώματα, που μοιάζουν με απλό κρυολόγημα.
Ωστόσο, μπορεί να είναι επικίνδυνος για τις μεγαλύτερες ηλικίες, για άτομα με χρόνια νοσήματα και για ανοσοκατεσταλμένους.
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» στάθηκε στη σημασία του εμβολιασμού των ενηλίκων άνω των 75 αλλά και για τα άτομα από 60 έως 75, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
«Είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε με τον παθολόγο, τον γενικό γιατρό και να συζητάμε την πλήρη εμβολιαστική μας κάλυψη όσο μεγαλώνουμε γιατί μιλάμε για την ανοσογήρανση και εάν είμαστε μέσα στις κατηγορίες, που ορίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών το εμβόλιο καλύπτεται δωρεάν».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος