Στα Μαριτσά, Ρόδου θα πραγματοποιηθεί σήμερα η 7η γιορτή Τσοπάνη και οι γυναίκες του χωριού μαγειρεύουν παραδοσιακή ντόπια κατσίκα στον ξυλόφουρνο, με φρέσκο μαριτσενό τυρί.
Ο κτηνοτρόφος, Γιώργος Δέμελος, μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για το παραδοσιακό έδεσμα της σημερινής γιορτινής ημέρας στο χωριό.
«Χρησιμοποιούμε πρώτα από όλα δικές μας κατσίκες, με βασικά συστατικά το κρεμμύδι, σκόρδο, μπαχαρικά, ντομάτα», ενώ εξήγησε και τη διαδικασία που ακολουθείται. «Έχουμε κατά παράδοση δικά μας φαγητά, που έχουν να κάνουν με τα ζώα που έχουμε και εκτρέφουμε στο χωριό. Είναι η προεργασία που κάνουμε και γίνεται τόσο νόστιμη, αλλά και ένα μυστικό που βάζουμε μέσα. Τα καζάνια είναι στημένα μπροστά στον κόσμο και μπορεί να βλέπει τη διαδικασία», πρόσθεσε.
Ρεπορτάζ: Μαρία Τριανταφύλλα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος