Ρόδια και φύκια στη «μάχη» κατά του Αλτσχάιμερ

Στις επιδράσεις του ελαίου ροδιού στην πρόληψη της νευροεκφύλισης του εγκεφάλου στρέφονται τα τελευταία χρόνια πειραματικές επιδημιολογικές και κλινικές μελέτες, με δεδομένο ότι οι αντιοεξειδωτικές και νευροπροστατευτικές του ιδιότητες έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη θεραπεία των νευροφλεγμονών.

Στη «φαρέτρα» για την αντιμετώπιση των νοητικών διαταραχών υπάρχει, προς το παρόν, ένα σκεύασμα από φύκια, που περιέχει ένα αμινοξύ την ομοταυρίνη, η οποία δεν αφήνει να δημιουργηθούν πλάκες β’.

Η πρόεδρος της ομοσπονδίας Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών, Μάγδα Τσολάκη μίλησε στην ΕΡΤ3 για το θέμα.

«Σκεφτήκαμε σε όλον τον κόσμο, να δούμε τι έχει να μας προσφέρει η φύση, μιας και ο Ιπποκράτης 25 αιώνες πριν είχε πει ότι η τροφή μας είναι το φάρμακό μας. Εμείς, λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη, ξεκινήσαμε από το 2011 να χρησιμοποιούμε τον κρόκο Κοζάνης σαν πρόληψη, όχι στους ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ, δηλαδή σε πρώιμες καταστάσεις και τα αποτελέσματά μας ήταν εξαιρετικά. Δεν είναι όπως αυτά τα φάρμακα τώρα, τα μονοκλωνικά αντισώματα, που καθυστερούν την εξέλιξη, εμείς είχαμε και βελτίωση στις νοητικές λειτουργίες των ανθρώπων αυτών», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μάγδα Τσολάκη, η οποία στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο λάδι από σπόρους ροδιού αλλά και στο σκεύασμα από φύκια, που επίσης είναι εξαιρετικά χρήσιμα στη «μάχη» κατά του Αλτσχάιμερ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος