Ρεκόρ κρατήσεων για το εξωτερικό – Η Μεσόγειος και η τάση για εξωτικούς προορισμούς

Πολλοί είναι οι Βορειοελλαδίτες, που επέλεξαν για τις φετινές καλοκαιρινές τους διακοπές κάποιον προορισμό της Ευρώπης και όχι την Ελλάδα.

Υπάρχει μεγάλη ροή στα τουριστικά γραφεία με μία ικανοποίηση να εκφράζεται από τους τουριστικούς πράκτορες και η κατάσταση αυτή άρχισε να διαμορφώνεται από το Πάσχα και έπειτα. Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου και πολλοί είναι αυτοί, που ετοιμάζουν βαλίτσες για το εξωτερικό.

Πολλοί Θεσσαλονικείς θα περάσουν σε κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου κι αυτό δείχνουν τα στοιχεία των κρατήσεων, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.

Ο τουριστικός πράκτορας, Γιάννης Τσομπανάκης μίλησε την ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Ώρα Θερινή».

«Οι προορισμοί στην πλειοψηφία τους είναι και στη Μεσόγειο, όπως τα παράλια της Ιταλίας ή η Μάλτα και η Βαρκελώνη. Μεγάλη μερίδα κόσμου επιλέγει επίσης την κρουαζιέρα ως μια λύση διαμονής και διακοπών, η οποία παρέχει στο σύνολό της ποιοτική υπηρεσία σε μετρήσιμο κόστος και δεν λείπει και το εξωτικό ταξίδι, το οποίο δείχνει ότι είναι μια τάση, η οποία δείχνει ότι θα μονοπωλήσει το επόμενο διάστημα το ενδιαφέρον των πολιτών της Βορείου Ελλάδας», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Γ. Τσομπανάκης.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Τοπούζη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος