“Πράσινη” η Κάλυμνος περιμένει τους επισκέπτες

Αισιόδοξο μήνυμα στέλνουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που βρίσκονται στο πράσινο του πανδημικού χάρτη. Το νησί της Καλύμνου από πορτοκαλί βάφτηκε πράσινο, ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει σε υψηλό βαθμό και οι περισσότεροι έχουν αποκτήσει ανοσία, ακόμη και φυσική. Ο μεγαλύτερος αριθμός εκείνων που ήθελαν να εμβολιαστούν το έπραξαν. Περίπου οι 9.000 από τους 15.000 κατοίκους εμβολιάστηκαν, εκ των οποίων πάνω από 6.700 έλαβαν και τις δυο δόσεις, όπως επισημαίνει ο Γεράσιμος Αποστολάτος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου. Απομένει εκείνη η ομάδα που αρνείται τα εμβόλια και κάποιοι διστακτικοί που αναβάλουν τον εμβολιασμό γιατί δεν έχουν πειστεί πλήρως, αλλά υπάρχει ένα  μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που είχε νοσήσει και διαθέτει φυσικά αντισώματα.

Έκκληση προς τους νέους να εμβολιαστούν απευθύνει ο κ. Αποστολάτος, διότι  θέτουν σε κίνδυνο κυρίως τους μεγαλύτερους. «Η ενημέρωση είναι επαρκής και πρέπει να τελειώσουμε με αυτήν την πανδημία». Ένα επιπλέον πρόβλημα για την Κάλυμνο είναι οι εξαρτώμενοι από ουσίες. Πάνω από 300 άτομα στο νησί είναι εξαρτημένα.

Η υφυπουργός υγείας Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Καλύμνου «Βουβάλειο», όπου σε σύσκεψη με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς εξετάστηκαν οι ανάγκες του νησιού σε Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

Ο ιατρικός σύλλογος πρότεινε την ενίσχυση των δημοσίων δομών, προκειμένου να βοηθηθούν τα άτομα και να απεμπλακούν από δυσάρεστες συνέπειες. Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάτο, η υφυπουργός δεσμεύτηκε για την ενίσχυση των δομών με την δημιουργία Μονάδας Ψυχικής Υγείας στελεχωμένη με ψυχίατρο, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Ανάλογη θα είναι η ενίσχυση στην Λέρο, όπου το πρόβλημα εντείνεται λόγω των υπαρχουσών δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος