Πυροβολισμός 16χρονου: «Ουδέποτε σημάδεψα τον οδηγό» υποστηρίζει ο αστυνομικός

Στο απολογητικό του υπόμνημα 22 σελίδων ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε διότι ο 16χρονος οδηγός του οχήματος επιχείρησε τρείς φορές να εμβολίσει τους προπορευόμενους συναδέλφους του, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

«Μόλις αντιλήφθηκα ότι το αγροτικό επιτάχυνε με κατεύθυνση προς τη μηχανή των συναδέλφων μου, χάσαμε από το οπτικό μας πεδίο τη μηχανή, δεν μπορούσαμε να τη διακρίνουμε και πιστέψαμε ότι κατάφερε να τους παρασύρει, οπότε έβγαλα το υπηρεσιακό μου όπλο και πυροβόλησα δυο φορές, ενώ το κρατούσα μόνο με το δεξί μου χέρι, επειδή η μηχανή μας ήταν εν κινήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο αστυνομικός ενώπιον του Α΄ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι δεν σημάδεψε με το όπλο του προς τον οδηγό.

«Η πρώτη σφαίρα βρέθηκε να έχει χτυπήσει χαμηλά την εξώπορτα του μοτέλ στην πορεία του πυροβολισμού, αλλά σε χαμηλότερο σημείο από το έδαφος γεγονός αναμφισβήτητα αποδεικνύει ότι πυροβόλησα από ψηλά προς χαμηλά. Ουδέποτε σημάδεψα τον οδηγό ή την καμπίνα του οδηγού – συνοδηγού του αγροτικού», τόνισε.

Στην απολογία του δεν αναφέρθηκε καθόλου στο γεγονός ότι το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενημερώθηκε με 30 λεπτά καθυστέρηση για την ύπαρξη πυροβολισμών στο σημείο.

Ο αστυνομικός, αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Αντιδράσεις για την απόφαση

Φίλοι και συγγενείς του 16χρονου συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο κρατώντας φωτογραφίες του και καίγοντας συμβολικά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ διαδηλώνουν κατά της αστυνομικής βίας.

Ο συνήγορός του αστυνομικού επανέλαβε την βασική υπερασπιστική γραμμή ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, ενώ άφησε υπόνοιες για την διαρροή πληροφοριών από τη δικογραφία.

Στο μεταξύ νέο βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνει την πορεία του αυτοκινήτου του και των μηχανών της ομάδας ΔΙΑΣ. Το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγεί ο 16χρονος κινείται μπροστά από τις δύο μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Στη συνέχεια μοιάζει το όχημα να κάνει στροφή 180 μοιρών, και να κινείται προς τα πίσω. Η μία μοτοσυκλέτα περνάει μπροστά , ενώ η δεύτερη μηχανή ακολουθεί το όχημα. Ο 16χρονος επαναφέρει το αυτοκίνητο στην αρχική του πορεία και συνεχίζει ευθεία προς τον οικισμό Ρομά της Αγίας Σοφίας. Για το συγκεκριμένο βίντεο, έχει κατατεθεί από τον δικηγόρο της οικογένειας του 16χρονου, αίτημα στον α` τακτικό ανακριτή για πραγματογνωμοσύνη.

Στο μεταξύ, ο 16χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, η ομάδα Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης πέταξε κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού του διοικητή του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Νικόλαου Αντωνάκη, τονίζοντας πως αποκρύπτει την πραγματική κατάσταση της υγείας του 16χρονου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΕΛΗ, ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος