Ψήφος και εργασία συνδυάζονται για κάποιους σήμερα

Κυριακή εκλογών σήμερα και για κάποιος το κάλεσμα στο καθήκον ήταν διπλό! Από τη μια ήταν η ψήφος και από την άλλη η δουλειά τους! Η ΕΡΤ συνάντησε ψαράδες αλλά και αγρότες. ΟΙ μεν έσπευσαν στην κάλπη πριν πάνε στα χωράφια και οι δε μετά την ψαριά της ημέρας.

Στις 4 η ώρα πρωί ο Φώτης Μπαντιώρας ετοιμάζεται για την ψαριά της ημέρας στον κόλπο του Αμβρακικού. Τι κι αν είναι Κυριακή εκλογών; Η δουλειά του, όπως λέει, δεν γνωρίζει από γιορτές και εκλογικές διαδικασίες

Με το πρώτο φως της ημέρας τα δίχτυα μαζεύονται και πάλι στο καΐκι… και εκεί αποκαλύπτεται και το μεροκάματο της ημέρας! Όσο για την ψήφο, θα ακολουθήσει αμέσως μετά. Εξάλλου οι κάλπες μόλις άνοιξαν.

“Είμαστε γύρω στους 600-700 ψαράδες, κάπου εκεί. Υπάρχουν ακόμα μερικά που ασχολούνται αλλά οι περισσότεροι δεν θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα γιατί είναι λίγο δύσκολο”, προσθέτει ο κ. Μπαντιώρας.

Πιστοί στο καθήκον του επαγγέλματος και οι αγρότες. “Τι να κάνουμε; Η δουλειά επείγει. Πρέπει να γίνει αυτή δουλειά, είτε βρέξει, είτε χιονίσει, και με τις εκλογές και με τις γιορτές πρέπει να θεριστούν τα χωράφια για να μαζευτεί η παραγωγή”, επισημαίνει ο αγρότης Γιώργος Χαριζάνης.

Εποχή θερισμού και οι αγρότες δεν έχουν στιγμή για χάσιμο, ωστόσο πολλοί από αυτούς επέλεξαν πρώτα να πάνε ψηφίσουν και έπειτα να έρθουν στο χωράφι για τις εργασίες τους.

“Σηκώθηκα το πρωί, πήγα ψήφισα στο εκλογικό της Θέρμης και τώρα ήρθα στην εργασία. Το να μην πας να ψηφίσεις για ποιο λόγο να μην πας; Είναι υποχρέωση μας να πάμε”, τονίζει ο Παναγιώτης Πανερίδης.

Και δεν είναι οι μόνοι επαγγελματίες, που – λόγω δουλειάς- έφτασαν είτε πρώτοι, είτε τελευταίοι στην κάλπη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος