Ψηφιακή εφαρμογή για τα δασικά μονοπάτια

Μια νέα εφαρμογή στο κινητό ενημερώνει τους χρήστες για τις απίθανες διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν στα μονοπάτια του ορεινού όγκου του Δήμου Ορεστιάδος.

Πρόκειται για την ψηφιακή εφαρμογή Orestiada Pathways, που έχει στόχο την προβολή και παρουσίαση των περιπατητικών διαδρομών του Δήμου Ορεστιάδας, εξηγεί ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης.

Το πρόγραμμα εκτελείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “SYNERGIA”, και την συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020, που δημιουργήθηκε για την ανάδειξη με ψηφιακά μέσα του πολιτιστικού, ιστορικού και αρχαιολογικού πλούτου  της Ορεστιάδας  και της ευρύτερης περιφέρειάς της, ενισχύοντας την αναπτυξιακή προοπτική της ως θεματικό τουριστικό προορισμό.

Η δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή περιλαμβάνει 13 διαφορετικά μονοπάτια, και μέσω αυτής ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει μια διαδρομή ανάλογα με το πόσος χρόνος χρειάζεται να την διασχίσει και τις δυσκολίες που παρουσιάζει, έχοντας παράλληλα όλες τις πληροφορίες για τα αξιοθέατα.

Το επόμενο διάστημα θα έχουμε την εφαρμογή που θα δίνει το στίγμα του χρήστη, σε όποιο σημείο και αν βρίσκεται, ένα είδος πυξίδας ή GPS, Σύστημα Εντοπισμού της Θέσεως του.

Ήδη μέσα στον πρώτο μήνα λειτουργίας της εφαρμογής πάνω από 2.000 ενδιαφερόμενοι την “κατέβασαν” στα κινητά τους και όπως σημειώνει ο κ. Μαυρίδης, αυτό σημαίνει ότι πολλαπλάσιος θα  είναι ο αριθμός των επισκεπτών στην περιοχή.

Από το υπουργείο περιβάλλοντος ανοίγει ένα ακόμη πρόγραμμα για νέες εφαρμογές, ύψους ενός εκατ. Ευρώ, στο οποίο ο Δήμος έχει ήδη καταθέσει την πρόταση του και ευελπιστεί στην έγκρισή της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος