Προβληματισμός στη Σαντορίνη για τις επιπτώσεις των σεισμών στον τουρισμό

Προβληματισμένοι εμφανίζονται για την κατάσταση στη Σαντορίνη, όσοι σχεδίαζαν αυτή την περίοδο ταξίδι προς το μαγικό νησί.

Η κατάσταση στο νησί, αναμένεται να πλήξει, έστω και προσωρινά, τον τουριστικό κλάδο, με τις πρώτες ακυρώσεις να είναι ήδη γεγονός.

Αναστάτωση επικρατεί στα τουριστικά πρακτορεία της Θεσσαλονίκης, που δέχονται ακυρώσεις ταξιδιών προς τη Σαντορίνη για το προσεχές διάστημα.

Την ίδια ώρα, ξενοδόχοι της Σαντορίνης, σημειώνουν ότι δεν καταγράφονται ακυρώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Τράπεζας της Ελλάδος, που αφορούν το έτος 2023, τα τουριστικά έσοδα της χώρας μας, ανήλθαν στα 20,5 δισεκατομμύρια ευρώ, με τα 820 εκατομμύρια να έρχονται από τη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στη Σαντορίνη δραστηριοποιούνται 1216 επιχειρήσεις με καταλύματα και 712 επιχειρήσεις εστίασης.

Ρεπορτάζ: Φαίδων Τομόσογλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος