Παραμένουν μουδιασμένοι σε πρώτη φάση οι επιχειρηματίες της εστίασης μέχρι να ανακάμψουν και επιμένουν σε οικονομικά μέτρα στήριξης. Κάποιοι χαρακτηρίζουν ως αναγκαίο για το κοινωνικό σύνολο το μέτρο της λειτουργίας των κλειστών χώρων μόνο για εμβολιασμένους, από την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, ενώ άλλοι ανησυχούν για τη βιωσιμότητα των καταστημάτων τους.
Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο να ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ταυτόχρονα ζητούν και τη μείωση των ενοικίων, καθώς ενώ το πρώτο δεκαπενθήμερο ήταν κλειστοί οι εσωτερικοί χώροι, καλούνται να καταβάλλουν το σύνολο του ενοικίου.
Από την Παρασκευή θα λειτουργήσουν και οι 17.000 επιχειρήσεις στον χώρο της ψυχαγωγίας που παρέμεναν κλειστές για πολλούς μήνες. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καβαθθάς, οι χώροι εκδηλώσεων θα αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με την εφαρμογή των μέτρων.
Τα μέτρα είναι δύσκολα αλλά αναγκαία, είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
Διχασμένοι είναι και οι πολίτες σε σχέση με τα μέτρα… καθώς όπως λένε οι μεν θα μοιραστούν οι παρέες, ενώ από την άλλη πλευρά το θεωρούν σημαντικό για να μπορούν να βγαίνουν με ασφάλεια.
Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα που έχουν ισχύ ως τις 31 Αυγούστου θα κριθούν στην πράξη με τους καταστηματάρχες να αγωνιούν για τη σωστή τήρηση τους ώστε να αποφύγουν τα βαριά πρόστιμα αλλά και να κρατήσουν τους πελάτες ικανοποιημένους.
Ρεπορτάζ: Αλεξία Τζιώνα, Λία Χριστάρα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος