Πρώτος θάνατος από στρεπτόκοκκο στην Ελλάδα

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι αρμόδιοι έπειτα από τον πρώτο θάνατο από στρεπτόκοκκο στην Ελλάδα. Ένα κοριτσάκι 6,5 ετών έχασε τη ζωή του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς υπέστη σηπτικό σοκ από μια σπάνια μορφή στρεπτόκοκκου.

Το παιδί μεταφέρθηκε πριν από περίπου μια βδομάδα διασωληνωμένο στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε από μια σπάνια επιπλοκή της λοίμωξης με τον ΕΟΔΥ ωστόσο να τονίζει ότι δεν υπάρχει ανησυχία για τη δημόσια υγείας

Το κοριτσάκι είχε μεταφερθεί με υψηλό πυρετό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Οι εξειδικευμένες εξετάσεις που έγιναν απέδειξαν ότι το παιδί υπέστη σε σηπτικό σοκ από μια σπάνια επιπλοκή του στρεπτόκοκκου.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό θανάτου από στρεπτόκοκκο Α μετά την έξαρση κρουσμάτων στην Ευρώπη, και τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν υποδεικνύουν ότι υπάρχει ανησυχία για τη δημόσια υγεία της χώρας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο στρεπτόκοκκος είναι μια από τις πιο κοινές λοιμώξεις την οποία μάλιστα όλοι οι άνθρωποι νοσούν κάποια στιγμή της ζωής τους.

Εκτιμάται μάλιστα ότι τα περιστατικά έχουν αυξηθεί παγκοσμίως το τελευταίο διάστημα καθώς τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας τα παιδιά κυρίως δεν είχαν εκτεθεί σε τέτοιες ασθένειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος