Πρώτα στην κάλπη και μετά για καφέ ή φαγητό – Γεμάτα τα καταστήματα εστίασης σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη

Οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα κινούνται σε ρυθμούς εκλογών και οι περισσότεροι αφού ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, καταλήγουν σε κάποιο καφέ ή εστιατόριο με τις παρέες τους και ξεκινούν τα πηγαδάκια.

Φυσικά, οι συζητήσεις πέρα από τις μεσημεριανές παραγγελίες περιστρέφονται γύρω από τις εκλογές για τους δήμους και τις περιφέρειες.

Στη Θεσσαλονίκη τα καταστήματα εστίασης έχουν γεμίσει καθώς εκτός των άλλων η σημερινή ημέρα είναι ηλιόλουστη και ενδείκνυται για βόλτα.

Ιδιαίτερα η παραλία Θεσσαλονίκης είναι γεμάτη κόσμο, ο οποίος απολαμβάνει τις ζεστές ημέρες του φθινοπώρου και μένει να φανεί σε τι ποσοστό θα κυμανθεί η συνολική συμμετοχή στις εκλογές και πόσοι πολίτες τελικά επέλεξαν να πάνε στην κάλπη.

Πολλοί ετεροδημότες δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν, αρκετοί εξ αυτών τονίζουν πως είναι φοιτητές και σκέφτονται την ταλαιπωρία και τα έξοδα για να ταξιδέψουν στους τόπους καταγωγής τους και αυτό τους έχει κρατήσει μακριά από την εκλογική διαδικασία.

Στην Κατερίνη, τα καταστήματα εστίασης είναι κατάμεστα, με τους πολίτες να έχουν ψηφίσει από πολύ νωρίς και στη συνέχεια να δίνουν το ραντεβού τους με φίλους για καφέ και φαγητό.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα, Λεωνίδας Λιάμης, Έλενα Αποστολίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος