Προκλήσεις και ευκαιρίες στο διεθνές ναυτιλιακό περιβάλλον

Στα οδικά έργα, που είναι σε εξέλιξη στη Βόρεια Ελλάδα και στη γέφυρα, που θα συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών από τη Θεσσαλονίκη στην παρέμβασή του στο Φόρουμ Συνδεσιμότητας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, μέχρι τα τέλη του 2024 θα παρουσιαστεί το σχέδιο αναβάθμισης του ΟΣΕ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε στα μεγάλα διευρωπαϊκά θαλάσσια δίκτυα.

Ο κ. Στυλιανίδης έκανε γνωστό ότι είχε πρόσκληση από τον Τούρκο υπουργού Μεταφορών για συζήτηση σε ναυτιλιακά θέματα, επισημαίνοντας ότι αποδεικνύει την αναγνώριση του ρόλου της Ελλάδας στην παγκόσμια ναυτιλία.

Σε θέματα ενέργειας αναφέρθηκε στην παρέμβαση του στο φόρουμ ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Μεταφορών της Βόρειας Μακεδονίας.

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο τόνισαν στις παρεμβάσεις τους τον σημαντικό ρόλο των λιμανιών της χώρας, που λειτουργεί ως συγκριτικό πλεονέκτημα μεταξύ άλλων για να κατευθύνουν προϊόντα στην Ευρώπη ακόμα και από χώρες όπως η Ινδία.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Γιάννα Τσατσάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος