Προφυλακιστέος ο 34χρονος μητροκτόνος της Χαλκηδόνας

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 34χρονος μητροκτόνος της Χαλκηδόνας έπειτα από την απολογία του στον ανακριτή Κατερίνης. Υποστήριξε ότι σκότωσε τη μητέρα του για να τη λυτρώσει από τους πόνους που αντιμετώπιζε λόγω προβλημάτων υγείας, κάνοντας αυτό που η ίδια του ζήτησε ισχυριζόμενος μάλιστα ότι ήθελε να αυτοκτονήσει αλλά δεν βρήκε το κουράγιο να το κάνει.

Ενώπιον του ανακριτή περιέγραψε πως έδωσε τέλος στη ζωή της μητέρας του που καθόταν στη θέση του συνοδηγού. “Βγήκα από το αυτοκίνητο και πήγα στο πορτ μπαγκάζ. Πήρα το όπλο και της ζήτησα να κοιτάξει προς τη θάλασσα. Από το παράθυρο του οδηγού την πυροβόλησα μια φορά στο κεφάλι”, δήλωσε.

«Ήταν μια κοινή συμφωνία μεταξύ των δυο. Η μητέρα του αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν υπήρχαν οικονομικά κίνητρα, πρόκειται για ένα οικογενειακό δράμα», επισήμανε ο Νικόλαος Πετρίδης, συνήγορος υπεράσπισης.

Ο δράστης υποστήριξε πως η γυναίκα του ζητούσε επίμονα να της αφαιρέσει τη ζωή επειδή είχε ψυχολογικά προβλήματα και από μικρή ηλικία μπαινόβγαινε σε ψυχιατρεία. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα ένιωθε και αφόρητους πόνους από προβλήματα υγείας και ζητούσε όπως είπε να τη λυτρώσει.

“Σε μια ύστατη προσπάθεια να την μεταπείσω την πήγα μέχρι τον Κορινό Πιερίας . Στη διάρκεια της διαδρομής έπαθε υστερία. Μου είπε ότι δεν αντέχει άλλο και μου ζήτησε για άλλη μια φορά να της αφαιρέσω τη ζωή”, δήλωσε ο δράστης.

«Δεν ήθελε να διαφύγει. Άφησε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία μέσα στο σπίτι και ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του. Είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας πολλές φορές αλλά δεν τα κατάφερε, έχει έντονες αμυχές στα χέρια του», πρόσθεσε ο δικηγόρος του.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 34χρονος προφυλακίστηκε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος