Πρόεδρος ΣΕΤΕΠΕ: Οι διανομείς να μη φοβούνται να καταγγέλλουν παρατυπίες

Για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας των διανομέων μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” ο Γιώργος Μπρανίκας, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) με αφορμή την καταγγελία εργαζομένων ότι ο ιδιοκτήτης γνωστού γυράδικου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη παρακρατούσε τα φιλοδωρήματα που έδιναν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με τις παραγγελίες τους οι πελάτες.

Οι διανομείς κατήγγειλαν στο ΣΕΤΕΠΕ το συμβάν και ακολούθησε η παρέμβαση του Συνδικάτου με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να συμμορφωθεί άμεσα και να καταβάλλει όσα έπρεπε στους εργαζόμενους. Σύμφωνα, ωστόσο, με τον κ. Μπρανίκα δε γνωρίζουν τι θα γίνει με τα χρήματα από τα φιλοδωρήματα που δόθηκαν από τους πελάτες και είχαν παρακρατηθεί πριν από την παρέμβαση τους και αναμένουν την απάντηση του ιδιοκτήτη.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ αναφέρθηκε και στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, που συχνά καλούνται οι διανομείς να εργάζονται, ότι συχνά δεν τους πληρώνουν τις βενζίνες ή τους βάζουν λιγότερα ένσημα και κάλεσε τους πελάτες που παραγγέλνουν ντελίβερι να ρωτούν τους διανομείς και να βεβαιώνονται ότι λαμβάνουν τα φιλοδωρήματα τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος