Πρέβεζα: Έσπασαν τρεις χιλιάδες Μπότηδες στο ιστορικό κέντρο

Περισσότερα από τρεις χιλιάδες πήλινα, τρεις χιλιάδες «μπότηδες» έγιναν συντρίμμια σήμερα στην Πρώτη Ανάσταση της Πρέβεζας σκορπώντας το χαρμόσυνο μήνυμα!

Το έθιμο στο ιστορικό κέντρο της πόλης αναβίωσε με την συνδρομή του Δήμου, του Επιμελητηρίου και επιχειρηματιών του ιστορικού κέντρου και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον από όλους τους ντόπιους αλλά και επισκέπτες που έφτασαν από όλη την Ήπειρο και την υπόλοιπη χώρα.

“Το έθιμο της πρώτης Ανάστασης διατήρησαν ακέραιο από γενιά σε γενιά οι καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου. Οι ρίζες του “χάνονται” στην εποχή της Τουρκοκρατίας όταν οι χριστιανοί που διατηρούσαν μαγαζιά στην περιοχή έριχναν αυτοσχέδιες κροτίδες προκειμένου να κρατήσουν μακριά τους Τούρκους και να μπορέσουν να γιορτάσουν ανενόχλητοι την Ανάσταση”, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Αργυρός Λεωνίδας, αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού.

Ρεπορτάζ Β. Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος