Πρεμιέρα σήμερα για το 66ο φεστιβάλ Φιλίππων

Ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της χώρας, το Φεστιβάλ Φιλίππων, επιστρέφει ανανεωμένο για 66η χρονιά, υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Εύας Οικονόμου Βαμβακά.

Από τις 23 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις σημαντικότερες παραστάσεις του καλοκαιριού, αλλά και νέες παραγωγές με την υπογραφή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, σκηνοθετημένες από σημαντικούς δημιουργούς. Ξεχωριστές παραστάσεις, εικαστικές performances και δράσεις θα απλωθούν σε όλη την Καβάλα, όχι μόνο στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, αλλά και σε διάφορα σημεία της πόλης

Όπως ανέφερε η κ.Οικονόμου Βαμβακά στην εκπομπή της ΕΡΤ3, «Περίμετρος»: «Είναι ένα πολύ ιστορικό φεστιβάλ. Σήμερα κάνουμε πρεμιέρα με την παρουσίαση των εργαστηρίων του αρχαίου δράματος τα οποία ξεκίνησαν τις εργασίες τους την προηγούμενη Δευτέρα. Φτιάχτηκαν τρεις ομάδες συμμετεχόντων. Παρακολούθησα τη γενική πρόβα και είναι φανταστικές οι παραστάσεις. Τοι φεστιβάλ έχει δύο πυλώνες, ο ένας είναι ότι φιλοξενούμε παραστάσεις που δεν είναι δικές μας παραγωγές, αλλά παραγωγές που επιλέγουμε και ο άλλος που είναι δικές μας παραγωγές».

To 66ο Φεστιβάλ Φιλίππων έχει ως τίτλο «Αφανείς Ήρωες» και η ίδια εξηγεί ποιοι είναι οι αφανείς ήρωες, στους οποίους είναι αφιερωμένο το φεστιβάλ:

Οι «αφανείς ήρωες» είναι όλοι αυτοί που εργάζονται στη σκιά, αυτοί που δουλεύουν και απολαμβάνουμε τους καρπούς των προσπαθειών τους και συνήθως είναι μέσα στα σύνολα. Αποφασίσαμε να αφιερώσουμε το φετινό φεστιβάλ σε αυτούς γιατί για μας είναι πολύ σημαντικό».

Αναλυτικά δείτε εδώ το πρόγραμμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος