Πρεμιέρα για το Europride στη Θεσσαλονίκη

Για εννέα ημέρες, έως τις 29 Ιουνίου, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις της ευρωπαϊκής γιορτής υπερηφάνειας, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Με πλήθος συζητήσεων, εκδηλώσεων και δράσεων στο δημόσιο χώρο, η γιορτή φιλοδοξεί να αναδείξει τη σημασία της αποδοχής και της κοινής δράσης με στόχο την ορατότητα, την ισότητα και τη δικαιοσύνη για τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η Θεσσαλονίκη είχε επιλεγεί να φιλοξενήσει τη διοργάνωση του 2020, που όμως δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας. Τότε, η πανευρωπαϊκή πλατφόρμα του Europride είχε αποφασίσει να αναβληθεί η διοργάνωση για το 2024.

Το κέντρο της πόλης ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους επισκέπτες από διάφορες χώρες. Το σήμα του Europride είναι εμφανές σε καταστήματα και άλλους χώρους. Την ίδια ώρα, επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η επίσημη έναρξη του Europride θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 απόψε στον κήπο των εποχών ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 29 του μήνα με την παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

Ρεπορτάζ: Πάνος Κάσαρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος