Πράσινο φως στην ανθρώπινη κατανάλωση εντόμων από τις Βρυξέλες

Όσοι τα έχουν δοκιμάσει λένε πως η γεύση τους είναι υπόγλυκη, ενώ ενίοτε παραπέμπει και σε ελαιούχο ξηρό καρπό. Τα βρίσκει κανείς μέσα σε μπάρες δημητριακών, σε μπισκότα ή γλειφιτζούρια, ενώ ευρεία είναι η χρήση τους σε ζωοτροφές. Τα εκτρεφόμενα έντομα μπαίνουν ολοένα και περισσότερο στη ζωή και των ευρωπαίων πολιτών, με τις ευλογίες, μάλιστα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιστημονική συνεργάτιδα του ΕΛΓΟ Δήμητρα και υποψήφια διδάκτωρ του ΑΠΘ, Ελένη Κουτσογεωργίου, περιγράφει την εμπειρία της από τη βρώση ενός από τα είδη εντόμων για τα οποία πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση άναψε το πράσινο φως για την ανθρώπινη κατανάλωσή τους.

Ήδη κάποια εκτρεφόμενα είδη εντόμων αξιοποιούνται ως συστατικά σε μπάρες δημητριακών, ως άλευρα για μπισκότα ή ψωμί, τηγανητά κι όχι μόνο.

Ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής τους ωστόσο προορίζεται για χρήση στην κτηνοτροφία, καθώς αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.

Πίσω από τον αναδυόμενο κλάδο της οικονομίας διεθνώς έχει αρχίσει και αναπτύσσεται εκτεταμένη έρευνα και ανθεί μια μεγάλη βιομηχανία με διαρκώς ανοδικούς τζίρους και ποσότητες εκτρεφόμενων εντόμων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος