Πως θα εξελιχθεί η διαδικασία στη δίκη του Άλκη Καμπανού

23 δικάσιμους μέχρι τα τέλη Μαρτίου ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος του ΜΟΔ για τη δίκη της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού. Επίσης από τους δικηγόρους υπεράσπισης ανακοινώθηκαν 70 μάρτυρες που προστίθενται στους 26 μάρτυρες κατηγορίας που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Ακόμη χθες ανακοινώθηκε ότι παρατείνεται η κράτηση των κατηγορουμένων και πέρα του 12μηνου μεχρι τους 18 μηνες.

Στο μεταξύ με την επανάληψη της δίκης στις 23 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κληρωση των ενόρκων μεταξύ των οποίων και δύο αναπληρωματικοί ένορκοι. Επίσης ζητήθηκε από τον Αλέξη Κούγια και αναπληρωματικός εισαγγελέας αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.
Στη συνέχεια της δίκης θα πραγματοποιηθεί η αναγνωση του κατηγορητηρίου που είναι ιδιαιτέρως”βαρύ” καθώς οι ποινες που προβλέπονται είναι σοβαρότατες. Μετά θα αρχίσει η κατάθεση των 26 μαρτύρων κατηγορητηρίου στους οποίους περιλαμβάνονται οι φίλοι του Άλκη αλλά και ο ιατροδικαστής.

Στο σημείο αυτό αναμένεται να δείξουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι δικηγόροι υπεράσπισης καθώς θα προσπαθήσουν να γίνει επιμερισμός των ευθυνών για να εξαιρεθούν κάποιοι από το κατηγορητήριο της ανθρωποκτονίας ή της απόπειρας.

Κ. Καντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος