Πως θα αντιμετωπίσουν οι δήμοι την ενεργειακή κρίση;

Η ενέργεια δεν είναι φαινόμενο μόνο της παρούσας συγκυρίας. Πρόκειται για ένα πρόβλημα των επόμενων ετών και οι λύσεις πρέπει να είναι μακροπρόθεσμες και εφαρμόσιμες σε κεντρικό επίπεδο, σημειώνει ο Δημήτρης Παπαστεργίου, δήμαρχος Τρικκαίων – πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε..

Με ποιους τρόπους θα καταφέρουν να μειώσουν οι δήμοι την κατανάλωση ενέργειας; Είτε ρυθμίζοντας τους θερμοστάτες για την θέρμανση- ψύξη των δημοσίων χώρων, την διακοπή της ηλεκτροδότησης στα δημόσια κτήρια, μνημεία, αλλά όχι μια γενικευμένη συσκότιση στους δρόμους, επισημαίνει ο κ. Παπαστεργίου τονίζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τέτοιες εσπευσμένες αποφάσεις.

«Μπορούν να γίνουν επεμβάσεις σε δημόσιους χώρους, αλλά επιλεκτικά. Εκεί που πιθανώς μπορεί να γίνει μείωση της ηλεκτροδότησης είναι οι περιφερειακοί δρόμοι, όπου μετά τις 11- 12 το βράδυ η κίνηση είναι μειωμένη. Όμως αυτό δεν αποκλείει συγκρούσεις οχημάτων και δυστυχήματα».

Προφανώς, θα πρέπει να υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις για να μην υπάρχουν απρόβλεπτες συνέπειες, καθώς ενδέχεται να ζητηθούν ευθύνες από τους δήμους για τυχόν τέτοια περιστατικά που θα προκληθούν στους πολίτες. Εξήγησε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε..

Πρόκειται για πρωτόγνωρες καταστάσεις και η αντιμετώπιση θα πρέπει να είναι συνολική και ομόθυμη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος