Πολικές αρκούδες οι νέοι “ένοικοι” μετεωρολογικού σταθμού στον Αρκτικό Κύκλο – Ο φωτογράφος που τις συνάντησε μιλά στην ΕΡΤ

Ήταν 1934 όταν οι σοβιετικές αρχές εγκατέστησαν μετεωρολογικό σταθμό στο ανατολικότερο άκρο και πιο απομακρυσμένο μέρος της Ρωσίας, τη νήσο Kolyuchin στη θάλασσα Chukchi.

Ο σταθμός στο νησάκι των μόλις 4,5 χιλιόμετρων μήκους και 1,5 πλάτους, λειτούργησε έως το 1992. Οι επιστήμονες έφυγαν, τα κτίσματα παρέμειναν και βρήκαν νέους ενοίκους.
Εννιά μήνες τον χρόνο, η θάλασσα γύρω από το νησί καλύπτεται από πάγο και πολικές αρκούδες ταξιδεύουν πάνω του, μένοντας στο έρημο νησί και ο φωτογράφος Dmitry Kokh είχε την ευκαιρία να το καταγράψει.

Ταξιδεύοντας ως τον αρκτικό κύκλο, φωτογράφισε πολικές αρκούδες που έχουν εγκατασταθεί στον εγκαταλελειμμένο μετεωρολογικό σταθμό, χαρίζοντας μας εικόνες σχεδόν εξωπραγματικές.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή μια καταιγίδα που αναγκάσε τον φωτογράφο να αγκυροβολήσε με το ιστιοπλοϊκό του κοντά στις ακτές του νησιού. “Είδαμε κίνηση σε αυτά τα κτήρια. Πήραμε κιάλια και είδαμε μια πολική αρκούδα στο παράθυρο” αφηγείται ο Dmitry Kokh μιλώντας στον Ευτύχη Γρυφάκη για τη μοναδική εμπειρία που έζησε στον Αρκτικό Κύκλο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος