Ποιες αλλαγές φέρνει ο Νέος ΚΟΚ

Aλλαγές φέρνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που θα προβλέπει αυστηρότερες ποινές σε όσους υποπίπτουν σε σοβαρές τροχαίες παραβάσεις, όπως ανέφερε στην εκπομπή «Μέρα με χρώμα» της ΕΡΤ3 ο Γιώργος Κανελλόπουλος, δικαστικός πραγματογνώμονας, τονίζοντας πως την τελευταία δεκαετία από το 2010 μέχρι και το 2020 η Ελλάδα είχε σοβαρή μείωση στην καταγραφή των θυμάτων από ατυχήματα, καθώς μειώθηκαν περίπου 54%.

Τα νούμερα παραμένουν υψηλά καθώς το 2022 η καταγραφή που είχε γίνει στην χώρα μας ήταν 65 θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ στην Ευρώπη τα θύματα τροχαίων ήταν 42 ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Οι αλλαγές προβλέπουν την κάθειρξη σε περίπτωση παραβίασης του κόκκινου σηματοδότη που επιφέρει βαριά σωματική βλάβη ή και θάνατο, κάτι που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Η ίδια ποινή με τις συνέπειες της θα ισχύει και στην περίπτωση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ακόμα υπάρχουν νέα φορητά συστήματα καταγραφής της ταχύτητας, καθώς και ένα σύστημα καταγραφής ενός επερχόμενου συμβάντος έως και πέντε δευτερόλεπτα πριν τη στιγμή της σύγκρουσης, επισήμανε ο κ. Κανελλόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος