Ποδηλάτης από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά τον γύρο του κόσμου

Ένας ποδηλάτης από τη Θεσσαλονίκη θέλει να κάνει τον γύρο του κόσμου με το δικό του ποδήλατο.

Δε θα χρησιμοποιήσει ηλεκτρικά βοηθήματα, μπαταρίες αλλά θα χρησιμοποιεί για να τροφοδοτεί το κινητό του, το τάμπλετ και το gps ενέργεια από τον ήλιο με εύκαμπτα φωτοβολταϊκά, που κατασκευάζονται στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος για τον Παναγιώτη Ζαφειριάδη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για το εγχείρημά του.

«Ουσιαστικά το πλάνο έχει ξεκινήσει από πέρσι. Το φετινό κομμάτι της διαδρομής είναι ότι θέλω να εξερευνήσω και την ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη με το ποδήλατο. Διάφορα μέρη τα οποία έχω εντοπίσει στον χάρτη και από ‘κει και πέρα όσο πηγαίνω και μαθαίνω από τον κόσμο, που συναντώ. Από ‘κει και πέρα, μόλις τελειώσω με την Ελλάδα, του χρόνου την άνοιξη, το καλοκαίρι θέλω να συνεχίσω εκτός Ευρώπης, πιθανότατα προς Ασία και Ανατολή», ανέφερε αρχικά ο Π. Ζαφειριάδης, ο οποίος έχει έρθει με το ποδήλατο από την Ιρλανδία στην Ελλάδα.

«Στην Ιρλανδία όπου ζούσα, ανακάλυψα αυτόν τον μοναδικό τρόπο να ταξιδεύεις και να εξερευνείς διάφορες περιοχές, πειραματίστηκα εκεί και σιγά σιγά ξεκίνησα πέρσι από Ιρλανδία, που έμενα και διασχίζοντας ένα κομμάτι της Ευρώπης, φτάνοντας μέχρι και Τυνησία έφτασα στην Ελλάδα, Θεσσαλονίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Προσπαθώ να μένω στη φύση, στο αντίσκηνο, που κουβαλώ μαζί μου. Το πλάνο δεν το ξέρω από πριν, δύο ώρες πριν τη δύση του ηλίου αρχίζω και σκέφτομαι πού πιθανότατα θα μπορούσα να στήσω το αντίσκηνο για να διανυκτερεύσω και την επόμενη μέρα το πρωί να τα μαζέψω και να συνεχίσω», πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος