Πλήθος καταγγελιών από γυναίκες για το σκάνδαλο «Telegram»

Εκατοντάδες φέρεται να είναι οι γυναίκες που έπεσαν θύματα του σκανδάλου telegram που ήρθε στη δημοσιότητα στα μέσα Απριλίου. Σύμφωνα με στοιχεία και καταγγελίες, είχαν δημιουργηθεί γκρουπ στην εφαρμογή με χιλιάδες μέλη που διακινούσαν παράνομα προσωπικές φωτογραφίες, πραγματικές ή πλαστές, γυναικών, συχνά με στόχο τον εκβιασμό τους.

«Αρχικά έλαβα ένα μήνυμα στα ανεπιθύμητα από άγνωστο και μου αναφέρει ότι έχει δει προφίλ δικό μου στο telegram και ανταλλάσσω φωτογραφίες για να γνωριστούμε». Με αυτόν τον τρόπο η 20χρονη γυναίκα που μιλάει στην ΕΡΤ ανακάλυψε πως έχει δημιουργηθεί ένας ψεύτικος λογαριασμός, με το ονοματεπώνυμο και τη φωτογραφία της στην εφαρμογή Telegram. Στο ψεύτικο προφίλ που είχε δημιουργήσει ο δράστης αναφερόταν ότι αποστέλλονται γυμνές της φωτογραφίες που έχει λάβει από έγκυρη πηγή.

Η νεαρή γυναίκα δεν είχε στείλει ποτέ της γυμνές της φωτογραφίες και κατάλαβε γρήγορα πως οι φωτογραφίες της που είχαν χρησιμοποιηθεί ήταν από τον λογαριασμό της στο Instagram. Πίεσε τον δράστη και διέγραψε το ψεύτικο προφίλ. Η κατάσταση ήταν πολύ δυσκολότερη για εκατοντάδες άλλες γυναίκες οι φωτογραφίες των οποίων διακινήθηκαν παράνομα μέσω γκρουπ που σχηματίστηκαν στην εφαρμογή telegram. Εκεί χιλιάδες μέλη της εφαρμογής διακινούσαν φωτογραφίες και βίντεο γυναικών –συχνά ερωτικού περιεχομένου-άλλοτε πραγματικές και άλλοτε πλαστές, εκβιάζοντάς τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες χιλιάδες γυναικών, οι χρήστες τις εκβίαζαν είτε ζητώντας χρηματικό ποσό, είτε φωτογραφικό υλικό.

Στην κατοχή της ΕΡΤ βρίσκεται το παρακάτω μήνυμα που έστειλε δράστης στο θύμα του για να το εκβιάσει.

Πλήθος καταγγελιών από γυναίκες για το σκάνδαλο «Telegram»

Ο νομικός σύμβουλος, Φώτης Γροντάς δηλώνει πως έχει δεχθεί μέχρι σήμερα πλήθος καταγγελιών από γυναίκες που έπεσαν θύματα, ενώ τονίζει ότι δεν είναι καθόλου καλή η ψυχολογική κατάσταση τους.

Πολλά από τα θύματα έχουν συλλέξει στοιχεία και αναμένεται να κινηθούν δικαστικά κατά των δραστών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος