Πληθαίνουν τα κρούσματα βίας μεταξύ ανηλίκων

Ξηλώνουν κάδους, ξεριζώνουν δέντρα, καταστρέφουν και βανδαλίζουν ακόμα και λεωφορεία αστικής συγκοινωνίας ενώ συχνές είναι και οι συμπλοκές ανάμεσα σε ομάδες ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο. Τα συνεχόμενα περιστατικά νεανικής παραβατικότητας στον εξωτερικό χώρο του Κονταξοπούλειου αθλητικού κέντρου, προβληματίζουν τους περίοικους που ζητούν να δοθεί λύση.

Στιγμιότυπα από τις συμπλοκές μεταξύ ανηλίκων βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας και σοκάρουν για την αγριότητά τους.

Απαντώντας στις καταγγελίες των κατοίκων και στο αίτημα της δημοτικής αρχής για ισχυρότερη αστυνόμευση πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες αστυνομική επιχείρηση με ελέγχους σε 40 άτομα, εκ των οποίων οι 37 ήταν ανήλικοι.

Αλλεπάλληλα είναι τα περιστατικά ξυλοδαρμών μαθητών από συμμαθητές τους σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στο Ηράκλειο με τον ξυλοδαρμό ενός μαθητή τελείωσε μια σχολική εκδρομή στο ενυδρείο της πόλης.

Την ίδια ώρα στην Μυτιλήνη ένας μαθητής ξυλοκοπήθηκε από μαθητή άλλου σχολείου και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Τα περιστατικά παραβατικότητας και η βία μεταξύ ανηλίκων γίνονται πλέον μέρος της καθημερινότητας και εκδηλώνονται με κάθε αφορμή σε όλη τη χώρα.

Ρεπορτάζ: Όλγα Νίκου, Σταυρούλα Κατσουλάκη, Αναστασία Σπυριδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος