Κάτοικοι στο Πάνω Κουφονήσι, περιηγούνται στα δύο πλήρως ανακατασκευασμένα σπίτια, που προορίζονται για τους γιατρούς του περιφερειακού ιατρείου του νησιού. Οι εργασίες έγιναν με πρωτοβουλία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Ομάδα Αιγαίου, με την υποστήριξη του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Ο πρώτος ένοικος, ο αγροτικός γιατρός που ήδη υπηρετεί στο νησί, θα μπει στη μία οικία τις επόμενες ημέρες. Η δεύτερη θα φιλοξενήσει το επόμενο διάστημα, τον παθολόγο ή γενικό γιατρό που θα συμπράξει για την κάλυψη των αναγκών την καλοκαιρινή περίοδο. Ωστόσο, οι κάτοικοι ελπίζουν το σπίτι αυτό, να αποτελέσει κίνητρο ώστε να υπάρξει θετική ανταπόκριση για στελέχωση της μόνιμης θέσης παθολόγου ή γενικού γιατρού για την οποία δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον, παρά τις αλλεπάλληλες προκηρύξεις.
Η δράση έγινε στο πλαίσιο του 31ου διάπλου της Ομάδας Αιγαίου. 120 εθελοντές με γιατρούς 18 ειδικοτήτων και εξοπλισμό, επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες νησιά των Κυκλάδων, με στόχο να συμβάλλουν στην πρόληψη υγείας.
Στόχος της οργάνωσης είναι οι δύο οικίες να συμβάλλουν στην προσέλκυση γιατρών ή εκπαιδευτικών, ώστε να μπορούν να υπηρετούν στο νησί χωρίς να καταβάλουν ενοίκιο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος