Πλατανούλια: Σε εξέλιξη η συγκομιδή αχλαδιών

Στα Πλατανούλια, ένα χωριό του δήμου Τυρνάβου μπορεί τώρα το καλοκαίρι να σημειώνονται υψηλότατες θερμοκρασίες και ο υδράργυρος να χτυπά κόκκινο, αλλά η περιοχή φημίζεται για τις δεντροκαλλιέργειες της και την παραγωγή αχλαδιών.

Αυτή την περίοδο είναι σε πλήρη εξέλιξη η συγκομιδή των αχλαδιών και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Δημήτρης Ρίζος, μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για αυτή την περίοδο, αλλά και το πως η υπερβολική ζέστη επηρεάζει την ποιότητά τους.

«Μιλάμε για μια ποικιλία τα λεγόμενα κόσια. Το μεγαλύτερο μέρος της συγκόμισης είναι σε 10 μέρες, που αποτελείται από τα αχλάδια κρυστάλλια ή βουτύρου. Στην περιοχή καλλιεργούνται τα πάντα, κυρίως όμως έχουμε δεντροκαλλιέργειες.

Έχουμε δέκα μέρες στην περιοχή που οι θερμοκρασίες είναι πάνω από το κανονικό, η ποιότητα των αχλαδιών δεν είναι πολύ καλή. Υπάρχει μικροκαρπία, το οποίο σημαίνει ότι δεν είναι το φρούτο εμπορεύσιμο. Οι τιμές ανάλογα με το προϊόν είναι καλές. Κάποιες ποικιλίες πάνε εξωτερικό», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή.

Ρεπορτάζ: Μίνα Μαυρογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος