Πήραν φωτιά τα καζάνια που ετοιμάζουν το περίφημο τσίπουρο στα χωριά του Τυρνάβου

Φωτιά έχουν πάρει τα καζάνια, που ετοιμάζουν το περίφημο τσίπουρο στα χωριά του Τυρνάβου. Ο πρόεδρος αμβυκούχων Τυρνάβου, Αντώνης Τσικριτσής, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» τόνισε πως «το τσίπουρο είναι η παράδοση είναι η ζωή τους και ζουν μέσω αυτού τις οικογένειές τους. «Είναι αγνό, παραδοσιακό, από σταφύλι και ποιοτικό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Ντίνος Μουσιάρης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου είπε ότι η παραγωγή φέτος ήταν πολύ καλή ποιοτικά, βοήθησε και ο καιρός σε αυτό και το τσίπουρο θα είναι για άλλη μία φορά καλό.

Ο επίτιμος πρόεδρος αμβυκούχων Τυρνάβου, Δημήτρης Παπαφίγκος ανέφερε πως το τσίπουρο ενισχύει το εισόδημα των αμπελουργών σε δύσκολες χρονιές. «Το τσίπουρο είναι το δάκρυ της γης κι έχει ευεργετικές ιδιότητες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος