Πίνακες από τεχνητή νοημοσύνη

“Δημιουργούμε την τέχνη της νέας εποχής”. Αυτό είναι το μότο της Ediiton 01, μιας νέας ομάδας που δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Τα έργα τέχνης, που φαίνονται στο βίντεο έχουν ζωγραφιστεί από ανθρώπινο χέρι. Αποτελούν όμως την αναπαράστασης του σχεδίου που γέννησε ένας αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης.

Το πάντρεμα αυτό τεχνητής νοημοσύνης και καλλιτεχνών γίνεται από την Edition 01, μια πρωτοποριακή ομάδα καλλιτεχνών και τεχνολόγων με έδρα της την Αθήνα. H ομάδα χρησιμοποιεί αλγόριθμους ΤΝ για να δημιουργήσει μοναδικά έργα τέχνης.

Στην Edition 01 ο καλλιτέχνης εμπλέκεται σε κάθε στάδιο της δημιουργίας. Η Νιόβη Κρητικού καλλιτέχνης, καλλιτεχνική διευθύντρια του Edition 01 το ονομάζει εύστοχα ένα ακόμα επίπεδο επιμέλειας, καθώς οι καλλιτέχνες επιλέγουν με ποια έργα θα τροφοδοτήσουν τον αλγόριθμο ενώ θα επιλέξουν και ποια είναι τα καλύτερα έργα που θα παράγει το σύστημα TN.

Ο χρήστης μπορεί να παραγγείλει το ψηφιακό έργο τέχνης, που αποτελεί μοναδική δημιουργία του αλγόριθμου, ή να ζητήσει και την αναπαράσταση σου σε πίνακα. Η ομάδα έχει δημιουργήσει ήδη τις πρώτες της εκθέσεις.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΟΜΙΚΡΟΝ 3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος