Πήλιο: Τριήμερο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ με έξι πεζογράφους στον Άγιο Λαυρέντιο

Στον πέτρινο Στρατώνα του Αγίου Λαυρεντίου, οι λέξεις έγιναν συνάντηση, διάλογος και εξομολόγηση. Το Λογοτεχνικό Φεστιβάλ, που φιλοξενεί έξι σημαντικούς πεζογράφους, πλημμυρίζει το χωριό με ιστορίες, χαρακτήρες και μνήμες. Από τις 10 έως τις 12 Αυγούστου, η σύγχρονη ελληνική πεζογραφία «γράφει» το δικό της κεφάλαιο στο Πήλιο.

Για τρεις μέρες, ο Άγιος Λαυρέντιος φιλοξενεί έξι πεζογράφους, οι οποίοι, όχι μόνο θα παρουσιάσουν πρόσφατα ή και λιγότερο πρόσφατα βιβλία τους, αλλά και θα αναφερθούν στη συγγραφική περιπέτεια, καθώς και στα χαρακτηριστικά και τις προκλήσεις της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας.

Σήμερα, στο Κτήριο Στρατώνα, από τις 19:30 έως τις 22:00, το κοινό θα συναντήσει την Τέσυ Μπάιλα με το θέμα «Μνήμη και Θάλασσα: Ανθρώπινες μαρτυρίες στην καταιγίδα της Ιστορίας», τη Μαρία Σκιαδαρέση με την εισήγηση «Μια άλλη Αντιγόνη στον κάμπο της σύγχρονης Βοιωτίας» και τον Ισίδωρο Ζουργό με την ομιλία «Το μυθιστόρημα στα ύφαλα της Ιστορίας».

Αύριο το βράδυ, το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με στρογγυλό τραπέζι στις 20:00, υπό τον τίτλο «Μια ματιά στο εργαστήρι των πεζογράφων», όπου θα συζητηθούν η θεματική, το είδος και η διαδικασία γραφής. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι Ισίδωρος Ζουργός, Σπύρος Κιοσσές, Κώστια Κοντολέων, Μάνος Κοντολέων, Τέσυ Μπάιλα, Ασημένια Σαράφη και Μαρία Σκιαδαρέση, με συντονιστή τον Ανδρέα Γαλανό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, το κοινό μπορεί να δωρίζει βιβλία στον Σύλλογο για την ενίσχυση της υπό δημιουργία βιβλιοθήκης, ενώ λειτουργεί υπαίθριο βιβλιοπωλείο με έργα των συμμετεχόντων αλλά και ποικιλία άλλων τίτλων. Την επιμέλεια και τον συντονισμό του Φεστιβάλ έχει η Ασημένια Σαράφη.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος