Πήλιο – Λίμνη Πλαστήρα : Χιλιάδες εκδρομείς το τριήμερο των Αποκριών

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας οι Έλληνες ψηφίζουν παραδοσιακά περιφέρεια. Πλημμύρισε από κόσμο και φέτος το μαγευτικό Πήλιο, με το ιστορικό τρενάκι, το Μουτζούρη, να πραγματοποιεί μαγευτικές διαδρομές. Δημοφιλής προορισμός και η Λίμνη Πλαστήρα, ιδιαίτερα για τους πιο εναλλακτικούς.
Ένα χωριό κάρτ ποστάλ. Ένα ζωντανό μουσείο είναι το παραδοσιακό χωριό Βυζίτσα του Πηλίου με τη μοναδική αρχιτεκτονική του και τα καλντερίμια του που το τριήμερο της Αποκριάς έχει κατακλυστεί από κόσμο.
Μοναδικές επισκέψεις στη φύση με ορειβατικές διαδρομές και βόλτες με τα άλογα αλλά και το γυναικείο συνεταιρισμό που προσφέρει τα μοναδικά τοπικά προιόντα στους επισκέπτες της Βυζίτσας.
Μοναδικό πέρασμα μέσα από τη φύση η διαδρομή από Βυζίτσα στις Μηλιές με το ιστορικό Μουτζούρη που βουλιάζει σε κάθε δρομολόγιο από κόσμο.
Πληρότητα 100% στις Μηλιές Πηλίου με εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν την βόλτα τους στο χωριό και το φαγητό τους στα καταστήματα εστίασης.
Υπό τους ήχους των πνευστών αρχίζει το γλέντι σε μία κατάμεστη από κόσμο πλατεία που διάλεξαν τον Αγιο Λαυρέντιο για το τριήμερο.
Το πιο όμορφο στολίδι της Θεσσαλίας , τη λίμνη Πλαστήρα επέλεξαν πολλοί να περάσουν το τριήμερο.
Βόλτα με τα υδροποδήλατα ….τοξοβολία ….βόλτα με κανό …απόλαυσαν όσοι επέλεξαν τη φύση από τις πόλεις με τις καρναβαλιστικές εκδηλώσεις.
Στο 85% η πληρότητα στα καταλύματα της Λίμνης Πλαστήρα με τους ξενοδόχους να δηλώνουν ικανοποίηση.
Ο εναλλακτικός τουρισμός στη Λίμνη Πλαστήρα είναι πολύ ανεπτυγμένος καθώς υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για δραστηριότητες τόσο για τους λάτρεις της αδρεναλίνης όσο και γι’ αυτούς που αγαπούν τη φύση και την ηρεμία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος