Πιερία: Πλημμύρισαν σπίτια-απεγκλωβισμοί ατόμων και καταστροφές στο οδικό δίκτυο- Καταγραφή των ζημιών σε υποδομές, σπίτια, καλλιέργειες

Στην Πιερία πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και δρόμοι, ενώ χρειάστηκε και επέμβαση της πυροσβεστικής για απεγκλωβισμούς ατόμων.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα άφησαν πίσω τους αρκετά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Δίου – Ολύμπου και μάλιστα στις κοινότητες Κονταριώτισσας, Βροντούς και στο Σβορώνο. Κτηνοτροφική μονάδα στο Σβορώνο πλημμύρισε και όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο ιδιοκτήτης, από τα 1.00 ζώα που είχε στην κτηνοτροφική μονάδα, τα 300 έχουν χαθεί με μία πρώτη εκτίμηση. Παράλληλα μελισσοκόμοι της περιοχής ανέφεραν ότι εκεί υπάρχουν 750 μελίσσια, στα οποία δεν έχουν ακόμη πρόσβαση -καθώς αγροτικοί δόμοι έχουν κοπεί-και δεν γνωρίζουν τι έχουν απογίνει.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Μέχρι αυτή την ώρα στην Κονταριώτισσα και στον Άγιο Σπυρίδωνα από κλιμάκια της πυροσβεστικής υπηρεσίας πραγματοποιούν άντληση υδάτων

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα επισκεφθεί τις δημοτικές κοινότητες Αγίου Σπυρίδωνα, Βροντούς και Κονταριώτισσας, του δήμου Δίου – Ολύμπου, προκειμένου να καταγράψει τις καταστροφές στις καλλιέργειες που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία.

Η επίσκεψη του αρμόδιου κλιμακίου των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, μετά τη συνεργασία του δήμου Δίου – Ολύμπου με την υφυπουργό Ανάπτυξης Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τους βουλευτές Φώντα Μπαραλιάκο και Σπύρο Κουλκουδίνα, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Στον δήμο Κατερίνης το σύνολο του μηχανισμού βρίσκεται σε διαρκή επιχειρησιακή δράση και επιφυλακή. Σύμφωνα με την αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης, όπως καταγράφεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα και ζημιές στον υπερχειλιστή του φράγματος Τριλόφου, στα αντλιοστάσια του συγκεκριμένου φράγματος, καθώς και του φράγματος Εξοχής. Είναι δύσκολη η πρόσβαση σε όλους τους χώρους αρδευτικών υποδομών στην ενότητα Ελαφίνας, στα φράγματα Μελιαδίου και Μοσχοποτάμου, στα οποία το ύψος των ζημιών θα αποτυπωθεί με ακρίβεια τις επόμενες ημέρες.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Κλιμάκια του δήμου Κατερίνης προχώρησαν από το πρωί στις πρώτες καταγραφές στις πληγείσες περιοχές των κοινοτήτων: Μοσχοχωρίου, Λόφου, Σβορώνου, Νεοκαισάρειας, όπου οι καταστροφές είναι έντονες στο αγροτικό και αστικό δίκτυο των οικισμών, σε αρδευτικές υποδομές κ.ά. Επίσης, ζημιές καταγράφηκαν στις περιοχές Αρωνά, Γανόχωρας, Άνω Αγίου Ιωάννη, ενώ μικρότερα είναι τα προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο του δήμου σε Κορινό, Παραλία κ.λπ.

Ζημιές από τη σφοδρή χαλαζόπτωση προκλήθηκαν σε σπίτια και αποθήκες σε όλη την περιοχή, στο φυτικό κεφάλαιο, στο Μοσχοχώρι, στον Λόφο και στη Νεοκαισάρεια, ενώ από τις έντονες βροχοπτώσεις και στο ζωικό κεφάλαιο, στην κοινότητα Σβορώνου. Ο δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται κλιμάκια του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές για να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών και να εκκινήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης για τις καταστροφές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Η αποτίμηση ζημιών σε υποδομές, σπίτια και επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν άμεσα με την υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων.

​ ​
Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Πηγή: ΕΡΤ (Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου), ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος