Περού: Ντελιβεράς μετέφερε στην τσάντα του μούμια 800 ετών (video)

Η αστυνομία στο Περού κατέσχεσε έναν μουμιοποιημένο άνθρωπο, ηλικίας 600 έως 800 ετών, από έναν πρώην διανομέα τροφίμων, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τον είχε στο σπίτι του επί τρεις δεκαετίες. Η μούμια βρισκόταν στην ισοθερμική τσάντα που ο άνδρας χρησιμοποιούσε για να παραδίδει τρόφιμα.

Ο 26χρονος Julio Cesar Bermejo, ο οποίος θα παραμείνει υπό κράτηση ενώ οι ερευνητές εξετάζουν την υπόθεση, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι φροντίζει την μούμια, κοιμάται μαζί της, ενώ την έχει ονομάσει και Χουανίτα.
«Δεν είναι μια Χουανίτα, είναι ένας Χουάν», υποστήριξε τελικά ειδικός του Υπουργείου Πολιτισμού, προσθέτοντας ότι η μούμια ήταν ένας άνδρα ηλικίας τουλάχιστον 45 ετών.

Η αστυνομία βρήκε τα λείψανα στην τσάντα του Bermejo το Σάββατο, ενώ περιπολούσε σε ένα πάρκο στην πόλη Puno, όπου βρισκόταν παρέα με φίλους του. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι προσπαθούσε να πουλήσει τη μούμια και είπε ότι την κουβαλούσε μαζί του επειδή «οι φίλοι μου ήθελαν να τη δουν».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, το προϊσπανικό λείψανο ήταν ένα «μουμιοποιημένο ενήλικο αρσενικό άτομο, πιθανότατα από την ανατολική περιοχή Puno», στις περουβιανές Άνδεις περίπου 1.300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λίμα.
Το υπουργείο Πολιτισμού δήλωσε ότι πήρε στην κατοχή του τα μουμιοποιημένα λείψανα «με σκοπό την προστασία και τη διατήρηση αυτής της κληρονομιάς».

Πηγή: afp

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος