Περιβάλλον και εκπαιδευτική ρομποτική στο δήμο Βοΐου

Εργαστήρια περιβαλλοντικής και ρομποτικής εκπαίδευσης πραγματοποιούνται στα σχολεία του Δήμου Βοΐου για τους μικρούς φίλους. Ο Pepper και ο Nao, δύο ανθρωπόμορφα ρομπότ, σε θέση δασκάλου, εκπαιδεύουν και ενημερώνουν μαθητές Δημοτικού και νηπιαγωγείου για τον φυσικό περιβάλλον του τόπου τους, για τις περιοχές NATURA και το πανέμορφο τοπίο αυτού του τόπου.

Το εργαστήριο “Δήμος Βοΐου: Ένας τόπος μαγικός” είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει την περιβαλλοντική εκπαίδευση με τη ρομποτική καταδεικνύοντας τη δυναμική των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Τα δυο ανθρωπόμορφα ρομπότ που επισκέφτηκαν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στα παιδιά που ενθουσιάστηκαν από τον διαδραστικό τρόπο διδασκαλίας, τις νέες τεχνολογίες και τη ρομποτική.

Τα εργαστήρια υλοποιούνται από τον Δήμο Βοΐου σε συνεργασία με την εταιρία EUROACTION Α.Ε στο πλαίσιο του υποέργου της πράξης “Ενημέρωση μαθητών Δήμου Βοΐου με την μέθοδο της ρομποτικής εκπαίδευσης σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης” η οποία χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Επιχειρησιακού προγράμματος Δυτική Μακεδονία 2014 – 2020, άξονας προτεραιότητας 6: Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων, ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΡΑ), Δράση: «Ολοκλήρωση εθνικού συστήματος προστατευόμενων περιοχών και διαχειριστικών δομών περιοχών NATURA 2000».

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος