Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι πάσχουν στην Ελλάδα από Χρόνια Νεφρική Νόσο

Ένας στους 10 ανθρώπους, δηλαδή περίπου 800 εκ ασθενείς πάσχουν από Χρόνια Νεφρική Νόσο. Στην Ευρώπη ο αριθμός αυτός φτάνει τα 100 εκατομμύρια άτομα και οι προβλέψεις δείχνουν ότι η Χρόνια Νεφρική Νόσος θα αποτελέσει την πέμπτη αιτία θανάτου παγκοσμίως έως το 2040. Στην Ελλάδα ένα εκατομμύριο άνθρωποι ταλαιπωρούνται από αυτήν.

Η Χρόνια Νεφρική Νόσος είναι μια προοδευτικά εξελισσόμενη πάθηση που επηρεάζει άνω του 10% του γενικού πληθυσμού παγκοσμίως,

Eκτιμάται ότι στην Ελλάδα πάσχουν περίπου 1.000.000 άνθρωποι , από τους οποίους 14.000 βρίσκονται στο τελικό στάδιο της νόσου. Στη Θεσσαλονίκη 1.400 περίπου ασθενείς υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, 150 σε περιτοναϊκή κάθαρση και 300 έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού.

Οι προβλέψεις των επιστημόνων δείχνουν ότι η Χρόνια Νεφρική Νόσος θα αποτελέσει την πέμπτη αιτία θανάτου παγκοσμίως έως το 2040.

Έχει αποδειχθεί σύμφωνα με τους επιστήμονες πως η άσκηση σε αυτούς τους ασθενείς είναι ευγερτική και τους χαρίζει καλύτερη ποιότητα ζωής. Το Εργαστήριο Αθλητιατρικής του ΑΠΘ εφαρμόζει προγράμματα άσκησης κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Β’ Νεφρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ.

«Ποιότητα Ζωής στη Χρόνια Νεφρική Νόσο» ήταν το θέμα Επιστημονικής Ημερίδας η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είχε στόχο να ενημερώσει γιατρούς και ασθενείς για τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή κάθαρση τη μεταμόσχευση νεφρού και άλλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος