Πέλλα: Συνάντηση Αυγενάκη με παραγωγούς και επιχειρηματίες αγροτικών προϊόντων

Την Πέλλα επισκέπτεται από το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος επισκέφθηκε συνεταιρισμούς της περιοχής ενώ μετείχε και σε ευρεία σύσκεψη στον δήμο Πέλλας, που απασχόλησε κυρίως ζητήματα του αγροτικού τομέα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης συνοδευόμενος από τον υφυπουργό, Δ. Σταμενίτη, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή, έχει αυτή τη στιγμή συνάντηση με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου στον δήμο Σκύδρας.

Το βασικό πρόβλημα, που υπάρχει στην περιοχή είναι ο λεγόμενος ιός της ροδακινιάς, ένας ιός εκθετικός, ο οποίος ξεκίνησε από ένα μικρό χωράφι δέκα στρεμμάτων στο χωριό Αμπελιές των Γιαννιτσών και σήμερα έχει προσβάλλει ίσως και καταστρέψει περισσότερα από 3.500 έως και 4.000 στρέμματα ροδακίνου. Πρόκειται για την καλύτερη ποικιλία στην Ελλάδα και μία από τις καλύτερες ποικιλίες στον κόσμο.

Αυτό είναι ένα θέμα, που απασχολεί έντονα το υπουργείο, το πώς θα υπάρξουν οι αποζημιώσεις και μάλλον θα πάνε σε μια λύση εκρίζωσης για να γίνουν νέες φυτεύσεις, ύστερα και από την εισήγηση του Μπενακείου Φυτολογικού Κέντρου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεωργιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος