Πάτρα: Ξανά σε λειτουργία το άνθινο ρολόι στην πλατεία Τριών Συμμάχων

Το άνθινο ρολόι, ένα από τα τοπόσημα της Πάτρας, τόσο μοναδικό για τους Πατρινούς αλλά και τόσο σημαντικό για τους επισκέπτες της πόλης, μετά από την πρόσφατη αποκατάσταση των προβλημάτων λειτουργίας του αλλά και την αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος παρτεριού, δεσπόζει και πάλι ολάνθιστο στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Έργο του ωρολογοποιού Δημήτρη Δρακόπουλου, το άνθινο ρολόι συνδέεται για περισσότερο από μισό αιώνα άρρηκτα με την πλατεία, κυριαρχώντας στις περισσότερες καρτ ποστάλ των δεκαετιών του 1970 και του 1980. Η λειτουργία του ρολογιού παρουσίαζε προβλήματα τα τελευταία χρόνια, τα οποία έχουν προκληθεί από τη φυσική φθορά, λόγω της θέσης του και της διαρκούς λειτουργίας του, ενώ κάποιες φορές είχε υποστεί και βανδαλισμό.

Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και του Τμήματος Πρασίνου αντιμετώπιζαν αυτά τα θέματα και το επανέφεραν στη λειτουργία κατά καιρούς, ώσπου πρόσφατα δρομολόγησαν μια πιο μόνιμη ολοκληρωμένη επιστημονική επισκευή και τη συντήρησή του με ανάθεση, μετά από σύνταξη τεχνικής μελέτης, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο αντιδήμαρχος Τάκης Δρακόπουλος. Τo ρολόι ρυθμίστηκε και δείχνει πλέον την κανονική ώρα στους διερχόμενους στην πλατεία. Επιπλέον τους δίνει και μια νότα χαράς και αισιοδοξίας, καθώς καλλωπίστηκε με ανθισμένες μπιγκόνιες που συνθέτουν, μαζί με τα πυξάρια, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παρτέρια της πόλης.

Ρεπορτάζ Αθ. Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος