“Paths of Art”: Διαβαλκανική έκθεση για τα μονοπάτια συνεργασίας κι επικοινωνίας μέσω της τέχνης

Η Διαβαλκανική Έκθεση Φωτογραφίας, Ζωγραφικής και Μικρογλυπτικής, “Paths of Art” παρουσιάζεται στη γκαλερί Α49 (Αναγνωσταρά 49), με τη συμμετοχή 53 καλλιτεχνών από 9 χώρες.

Ο στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει την ισότητα μεταξύ των λαών των Βαλκανίων, τα κοινά ενδιαφέροντα, καθώς επίσης και την ομοιομορφία των λαών και μέσα από τα μονοπάτια της Τέχνης να ανοίξουν νέοι δρόμοι συνεργασίας, ειρήνης και ανάπτυξης.

Στην έκθεση συμμετέχουν 35 φωτογράφοι με θέμα “Give me Hope”, 15 ζωγράφοι και 3 γλύπτες με ελεύθερο θέμα.

Ο Δημήτρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του περιοδικού «culture of Balkans» μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “Περίμετρος” για τη συγκεκριμένη έκθεση.

«Πριν επτά χρόνια, φίλοι απ’ όλα τα Βαλκάνια αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό, που το φιλόδοξο σχέδιο ήταν να προβάλλουμε τις τέχνες και τον πολιτισμό των Βαλκανικών χωρών σα μία ενιαία οντότητα χωρίς διαχωριστικές γραμμές και χωρίς διακρίσεις. Αυτό το διάστημα έχουμε υλοποιήσει τέσσερις φωτογραφικές εκθέσεις στην Καλαμάτα με συμμετοχή Βαλκάνιων φωτογράφων και μία έκθεση ποίησης.

Φέτος, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δράση, που ονομάσαμε Paths of Art, θέλοντας να δείξουμε ότι υπάρχουν μονοπάτια συνεργασίας κι επικοινωνίας μέσω της τέχνης, που αναδεικνύει τον ρόλο του ανθρώπου. Με αυτή τη συνύπαρξη 53 καλλιτεχνών από δέκα χώρες των Βαλκανίων, θέλουμε να δείξουμε ότι όλοι είμαστε ίσοι, έχουμε τις ίδιες ανησυχίες, μας απασχολούν τα ίδια θέματα και ουσιαστικά έχουμε κι ένα κοινό μέλλον σε αυτό τον μικρό, όμορφο και πολύχρωμο χώρο των Βαλκανίων, που ζούμε», ανέφερε ο Δ.Πετρόπουλος.

Η έκθεση θα έχει διάρκεια 20 μήνες και θα συνεχίσει την περιοδεία της σε όλες τις Πρωτεύουσες των Βαλκανικών Χωρών: Σόφια, Βουκουρέστι, Βελιγράδι, Σαράγιεβο, Ποντγκόριτσα, Τίρανα, Πρίστινα, Σκόπια και Κωνσταντινούπολη. Η ολοκλήρωση της Έκθεσης θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2024 στο Παρίσι.

Διοργανωτής της έκθεσης είναι το ηλεκτρονικό περιοδικό CULTURE OF BALKANS, και υλοποιείται με την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Καλαμάτας, Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της Πρεσβείας της Βουλγαρίας στην Ελλάδα.

Διάρκεια έκθεσης στη γκαλερί Α49 έως 30 Μαρτίου 2023.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος