Τεράστια κενά παρουσιάζει η εγχώρια αγορά εργασίας στον τομέα της πληροφορικής. Μελέτη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος και της Deloitte ανέδειξε ότι πάνω από οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις του κλάδου δυσκολεύονται να βρουν κατάλληλο προσωπικό.
Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί στα επόμενα χρόνια, καθώς επιταχύνεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, ενώ ταυτόχρονα πολλές επιχειρήσεις πληροφορικής κάνουν και διεθνή καριέρα.
Σύμφωνα με τη μελέτη, μέχρι το 2030 η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον 128.000 ειδικούς Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για να καλύψει τις ανάγκες της.
Περιζήτητες ειδικότητες είναι ο προγραμματισμός και ακολουθούν η κυβερνοασφάλεια και η αρχιτεκτονική πληροφοριακών συστημάτων.
Η ενίσχυση της κατάρτισης, η προσέλκυση ταλέντου από το εξωτερικό, η εισαγωγή νέων μεταπτυχιακών και η υποχρεωτική πρακτική άσκηση, σύμφωνα με τη μελέτη, μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κενού.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΜΗΣ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος