Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου: «Να δοθεί δίκαιη λύση στα αιτήματα του κλάδου»

Σε μια εποχή που την έχει ανάγκη ο καλλιτεχνικός κόσμος, ιδρύθηκε πρόσφατα η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου. Αποτελείται από 30 καταξιωμένους και με πολυετή θητεία θεατρικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι αναμένεται να πάρουν θέση και για το ζήτημα της υποβάθμισης των πτυχίων των καλλιτεχνών.

«Με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στον καλλιτεχνικό χώρο σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, αναγνωρίζοντας ότι ο βασικός κορμός του Θεάτρου είναι οι Ηθοποιοί, η ΠΕΘ δηλώνει πως συντάσσεται σε μια δίκαιη λύση του προβλήματος για τα αιτήματα του κλάδου.

Οι κρίσιμες περιστάσεις που διήλθε ο Πολιτισμός τα τελευταία χρόνια της πανδημίας αλλά και η ανάγκη να μπει σε μια δίκαιη και εκσυγχρονισμένη βάση η ομαλή λειτουργία της θεατρικής παραγωγής ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί. Μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της ΠΕΘ είναι – μεταξύ άλλων – και η έναρξη διαλόγου με το ΣΕΗ και τους αρμόδιους φορείς για την υπογραφή μιας συλλογικής σύμβασης ώστε να ρυθμιστεί και να ομαλοποιηθεί η διαδικασία της θεατρικής παραγωγής της χώρας μας», αναφέρει η ΠΕΘ στην πρώτη τοποθέτησή της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος