Παίκτες ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή «σκοράρουν» κατά της βίας

Σε μια περίοδο με ιδιαίτερα οξυμένα πνεύματα στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, κι ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο ΠΣΑΠΠ και οι σύλλογοι της Θεσσαλονίκης στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά της βίας με μια εκδήλωση στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών.

Στη δράση του ΠΣΑΠΠ συμμετέχουν ποδοσφαιριστές εκπρόσωποι ΠΑΟΚ (Κάργας, Τσαούσης), Άρη (Χριστοδουλόπουλος, Σιαμπάνης) και Ηρακλή (Βελλίδης, Άλεξιτς).

Η διευθύντρια του σχολείου, κ.Σοφία Ασβεστά μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την Ευγενία Γήτα ανέφερε σχετικά: «Η ομαδική βία δε μας αφορά, πιστεύουμε στο φίλαθλο πνεύμα, στη συνεργασία, στην ανάπτυξη συναισθημάτων φιλίας και αγάπης για τον αθλητισμό. Στον τοίχο θα δημιουργηθεί φιγούρες δύο παιδιών από μία άλλη εποχή, σφιχταγκαλιασμένα, που επιστρέφουν από προπόνηση, και προάγει την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Καλλιεργούμε εκ προοιμίου τις συνειδήσεις των παιδιών, προετοιμάζουμε τους αυριανούς ενεργούς πολίτες, σε αυτό μας βοηθά και ο ΠΣΑΠΠ και όλοι οι εμπλεκόμενοι».

Ο φωτορεπόρτερ και εκπρόσωπος των γονέων, Γιάννης Μωυσιάδης ανέφερε από την πλευρά του: «Θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν καλύτερα από εμάς, να αγαπούν το συνάνθρωπό τους ότι στολή και αν φορά, και στο τέλος της ημέρας θέλουμε τα παιδιά να γυρνάνε με ματωμένα τα γόνατα από το παιχνίδι στην αλάνα και να τα φωνάζει η μάνα τους απλά γυρίστε επιτέλους. Η συνεργασία με το σχολείο είναι αρμονική, φτάνει η μαυρίλα που συναντάμε στα γήπεδα, την έχω ζήσει. Φτάνει, ως εδώ».

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Μπαντής σχολίασε το πώς πιστεύει ότι τέτοιες  πρωτοβουλίες   μπορούν να είναι ο σπόρος για μια καλύτερη κοινωνία, για παιδιά τα οποία θα πηγαίνουν ξανά μαζί στα γήπεδα σφιχταγκαλιασμένα.

«Αυτό είναι κάτι, το οποίο θέλουμε όλοι και το περιμένουμε και θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε όλοι τα παιδιά ώστε να το υλοποιήσουν. Εγώ βασίζομαι σε αυτά τα παιδιά, βασίζομαι στη νέα γενιά. Εμείς είμαστε εδώ έχοντας τον ρόλο του αθλητή, του αθλητή-πρότυπο για τα παιδιά και θέλουμε να μετατρέψουμε τα λόγια μας σε πράξεις. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να τα αφήσουμε τα λόγια ή να λέμε λίγα λόγια και να κάνουμε περισσότερες πράξεις. Μ ία από αυτές είναι και αυτή. Ερχόμενοι στο 4ο δημοτικό Συκεών, παίκτες, που αγωνίζονται στις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης, τον Άρη, τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή να δείξουν στα παιδιά ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας, ότι είμαστε φίλοι και πριν και μετά αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα ώστε και εκείνα να κατανοήσουν και να δουν με διαφορετική ματιά το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα», σχολίασε σχετικά.

«Είναι πολύ δύσκολο να απαντήσεις στα ‘’γιατί’’ των παιδιών. Ξέρετε τα παιδιά λένε και πάντα την αλήθεια και τη λένε με απόλυτη ειλικρίνεια. Η αλήθεια είναι ότι απορούμε κι εμείς με αυτά, που συμβαίνουν, δυστυχώς έχει πάει κάτι πάρα πολύ λάθος στην κοινωνία μας για να βιώνουμε τέτοιου είδους περιστατικά, δολοφονίες, μαχαιριές σε καθημερινή βάση. Έχει πάει κάτι πάρα πολύ λάθος και θα πρέπει όπως είπα και πριν να αφήσουμε τα λόγια και να κάνουμε πράξεις όλοι μας, ο καθένας από τη σκοπιά του. Εμείς ως ποδοσφαιριστές, ως αθλητές, που είμαστε πρότυπα για τα παιδιά, πρέπει να τα εκπαιδεύσουμε και μέσα από τέτοιες δράσεις ο ΠΣΑΠΠ δεν εκπαιδεύει μόνο τους μαθητές αλλά και τους ίδιους τους αθλητές. Πιστέψτε με ότι φεύγοντας από αυτό το σχολείο θα είναι καλύτεροι άνθρωποι και οι ποδοσφαιριστές, που θα μιλήσουν στα παιδιά. Έχουν να κερδίσουν κι εκείνοι πάρα πολλά», πρόσθεσε ο Γιώργος Μπαντής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος