Παιδί που κοιμόταν στον δρόμο βρήκε καταφύγιο στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Στα πλακάκια του θεάτρου Απόλλων, στο κέντρο της Αθήνας, εν μέσω κακοκαιρίας κοιμόταν ένα επτάχρονο παιδί, το οποίο με την παρέμβαση της εισαγγελίας βρήκε καταφύγιο στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μιλά για την περιπέτεια του μικρού, για τον οποίο ακόμη και τα στοιχειώδη ήταν άγνωστα για την καθημερινότητά του.

«Το παιδί είναι περίπου επτά χρονών, δεν είχε ούτε χαρτιά επάνω του, ούτε τίποτα. Μιλούσε ελληνικά κανονικά. Αυτό, που έκανε εντύπωση στους ανθρώπους, που τον φρόντιζαν ήταν η αντιμετώπιση του μικρούλη. 05:30 το πρωί, του έκαναν μπάνιο και κατευχαριστήθηκε το μπάνιο και τη φροντίδα. Κι εκείνο, που μας έκανε επίσης πολύ περισσότερο εντύπωση ήταν πως του βάλαμε τις κάλτσες μαζί με τα άλλα ρούχα. Ενθουσιάστηκε γιατί ήταν πρώτη φορά, που φορούσε κάλτσες; Λέει ‘’θα με βγάλετε μία φωτογραφία για να την έχω ανάμνηση γιατί μου βάλατε κάλτσες;’’, δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Ο 7χρονος έχει νικήσει. Κέρδισε μια θέση στην ζωή», αφού όπως φαίνεται το στενό οικογενειακό του περιβάλλον με βεβαρυμμένο ιστορικό και δοσοληψίες με τον κόσμο των ναρκωτικών απασχολεί την αστυνομία.

Η νέα νομοθεσία ορίζει να πηγαίνουν τα παιδιά σε δημόσια ιδρύματα. Και αυτό είναι οπωσδήποτε πολύ καλύτερο από το να βρίσκονται στο περιβάλλον που μεγαλώνουν χωρίς την παραμικρή φροντίδα, σύμφωνα με τις αρχές.

Το 1056 είναι ο τηλεφωνικός  αριθμός που μπορούν να τηλεφωνούν οι πολίτες για να αναφέρουν περιστατικά παιδιών που ζούν εγκαταλειμμένα, υπενθυμίζει ο κ. Γιαννόπουλος, με αφορμή το παιδί, που εντοπίστηκε έπειτα από τηλεφώνημα κάποιου πολίτη.

Οι δομές οι κρατικές είναι πολύ λίγες για να αντιμετωπίσουν τον αριθμό των περιστατικών, που αυξάνονται. Ωστόσο, το θέμα της ασφάλειας των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτές βρίσκεται υπό το άγρυπνο μάτι των αρμοδίων.

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” πέραν των αναγκαίων αδειών, δέχεται συνεχείς ελέγχους, και ομάδες εποπτείας, προκειμένου να αποφεύγονται καταστάσεις, που είναι ανεπίτρεπτες. «Δεν αποκλείεται κάποιο συμβάν, αλλά τίποτε δεν πέφτει κάτω, όλα και όλοι ελέγχονται», τονίζει ο κ. Γιαννόπουλος.

Όσον αφορά τις διοικήσεις ιδρυμάτων, ΜΚΟ και οργανισμών που φιλοξενούν παιδιά «τα δικαστήρια πρέπει να επιλαμβάνονται για να αλλάξουν την διοίκηση ενός οργανισμού και όχι ένας υπουργός».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος