Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος: Κλιματική κρίση και πυροπροστασία

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ειδικοί μιλούν για το ζήτημα της πυροπροστασίας των δασών.

Ο κ.Βασίλης Αθανασιάδης διευθυντής συντονισμού και επιθεώρησης δασών Μακεδονίας τόνισε στην εκπομπή «Μέρα με Χρώμα»: «Έχουν δοθεί πολλά χρήματα για το θέμα της διαχείρισης και προστασίας των δασών, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες, να γίνει ο καθαρισμός του δικτύου. Έχουμε ξεκινήσει τους καθαρισμούς. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους πολίτες να δείξουν προσοχή και ευαισθησία αυτό καλοκαίρι».

Από την πλευρά του ο κ.Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, πρόεδρος του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, αναφέρει: «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνει. Καλύτερα λοιπόν να επενδύσουμε στην πρόληψη. Αυτό που φέτος συνέβη είναι ότι είχαμε αυξημένες βροχοπτώσεις, κάτι που σημαίνει ότι τα χόρτα μεγάλωσαν πολύ και πολύ γρήγορα, άρα θα έχουμε περισσότερη ξερή βιομάζα για το καλοκαίρι. Άρα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ο μεγαλύτερος κίνδυνος φέτος θα είναι ότι θα έχουμε περισσότερα ξερά χόρτα που μπορεί να αποτελέσουν εστίες πυρκαγιάς. Προτεραιότητα είναι επίσης να καθαριστούν τα πρανή εκατέρωθεν των εθνικών οδών», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ επέστησε την προσοχή και στα μέρη και σημεία που πρέπει να παρθούν μέτρα.

Κάτοικοι της περιοχής Ελαιορέματος στο Πανόραμα εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα μέτρα πυροπροστασίας στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος