Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου: Σημαντικές εξελίξεις στην αντιμετώπισή του

Ο καρκίνος αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου μεταξύ των ενηλίκων, συνεπώς συνιστά μείζον θέμα δημόσιας υγείας. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην αντιμετώπιση της νόσου με τη γενίκευση του προσυμπτωματικού ελέγχου και την ανακάλυψη νέων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων, όπως οι στοχευμένες θεραπείες και η ανοσοθεραπεία.

Αυτό που έχει σημασία, τονίζουν οι ειδικοί, είναι η  πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση αλλά και ο υγιεινός τρόπος ζωής.

Ο καρκίνος των χοληφόρων πόρων είναι ένας σπάνιος καρκίνος, ωστόσο, αρκετά επιθετικός. Σε ειδική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώθηκαν νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση αυτού του είδους της κακοήθειας.

Οι ηλικίες στις οποίες εμφανίζεται συνήθως το χολαγγειοκαρκίνωμα είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ανάμεσα στα 62 και 70 έτη.

“Η μάχη απέναντι στον καρκίνο είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Είναι μία μάχη που δίνουμε και θα δίνουμε μαζί, πολίτες και πολιτεία”, αναφέρει σε ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου. Ο πρωθυπουργός δίνει, άλλωστε, έμφαση στην πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά στην πρόληψη του καρκίνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος