Οχιά δάγκωσε γυναίκα στη Ν. Αγχίαλο Βόλου

Μία γυναίκα από την Αγχίαλο είναι το νέο θύμα οχιάς. Αυτή τη φορά το φίδι όμως το σκότωσε η πεθερά της, ενώ η ίδια νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο. Κάθε χρόνο καταγράφονται εκατοντάδες παρόμοια περιστατικά με τους ειδικούς να δίνουν οδηγίες για το τι κάνουμε αν αντιληφθούμε φίδι κοντά μας ή αν αυτό μας δαγκώσει.

Μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες δυο περιστατικά σε Θεσσαλονίκη και Βόλο με δάγκωμα οχιάς δυο γυναικών προκαλούν ανησυχία.

Μετά τη 43χρονη εθελόντρια στη Θεσσαλονίκη η οποία υπέστη αναφυλακτικό σοκ μετά από δάγκωμα οχιάς ένα νέο περιστατικό καταγράφηκε χθες στη Νέα Αγχίαλο Βόλου. Οχιά δάγκωσε μία 55χρονη γυναίκα στην αυλή του σπιτιού της η οποία διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Βόλου με την κατάσταση της σήμερα να εμφανίζει βελτίωση.

Η πυροσβεστική που κλήθηκε στο σημείο δεν χρειάστηκε να παρέμβει αφού το φίδι εντοπίστηκε από την πεθερά της γυναίκας που το παγίδευσε κάτω από βαρέλι και το σκότωσε.

Στη Θεσσαλονίκη στο σχολειο όπου σημειώθηκε το προηγούμενο περιστατικό το κουδούνι σήμερα χτύπησε κανονικά αφού πρηγήθηκε απολύμανση. Καλά είναι τα νέα και για την υγεία της εθελόντριας η οποία συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη μονάδα εντατικής θεραπείας ωστόσο η κατάσταση της χαρακτηρίζεται σταθερή.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι ασχολούνται με υπαίθριες δραστηριότητες. Αν αντιληφθείτε φίδι κοντά σας κρατήστε απόσταση όχι μικρότερη των δυο μέτρων και εάν είναι δυνατόν βγάλτε φωτογραφία για να αναγνωρίσει ο ειδικός που θα το απομακρύνει για τι είδος πρόκειται. Εάν παρ΄όλα αυτά το φίδι καταφέρει να σας δαγκώσει;

Σε περίπτωση δαγκώματος από φίδι ο πολίτης πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια από νοσοκομειακή δομή και να ακολουθήσει τις οδηγίες που θα του δοθούν .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος