Ορατότητα και συμπερίληψη στα σχολεία

Τα ζητήματα της ορατότητας και της συμπερίληψης στα σχολεία απασχολούν έντονα τόσο την κοινωνία συνολικά όσο και την εκπαιδευτική κοινότητα ειδικότερα.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» και αναφέρθηκε στο θέμα αυτό.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα στον τομέα αυτό στην εκπαίδευση», τόνισε αρχικά ο Αλ. Κόπτσης.

«Θέλουμε έναν εκπαιδευτικό, ο οποίος θα είναι κοντά στον μαθητή, ο οποίος δε θα δίνει σημασία μόνο στη γνώση αλλά θα δίνει στο συναίσθημα, στην ψυχική υγεία του μαθητή και τελικά θα σέβεται το πολιτισμικό φορτίο κάθε μαθητή. Γιατί αυτό είναι η συμπερίληψη. Όλοι οι μαθητές ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, χρώματος, σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου έχουν θέση στο σχολείο, το οποίο πρέπει να δώσει και δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους», σχολίασε και τόνισε πως ο κάθε μαθητής χρειάζεται «μια αγκαλιά» μέσα στο σχολείο.

«Ένα ελάττωμα, που βρίσκω αυτή τη στιγμή στο σχολείο είναι πως είναι ‘γνωσιοκεντρικό’, ότι δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στη γνώση. Χρειάζονται δράσεις, ενέργειες και επιμορφώσεις εκπαιδευτικών. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει οριζόντιες επιμορφώσεις όλων των εκπαιδευτικών σε τέτοια θέματα», επισήμανε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε πολλά ακόμα κρίσιμα ζητήματα, που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος