Ομορφαίνοντας με γκράφιτι τους τοίχους της Κοζάνης

Ο Γιάννης Ζάμκος είναι καλλιτέχνης graffiti. Αγαπά την τέχνη, ζωγραφίζει, παίζει μουσική και έχει επιλέξει με τον δικό του τρόπο να ομορφαίνει τοίχους, γειτονιές, αλλά και να αναδεικνύει την ιστορία της περιοχής του, της Κοζάνης.

Με τις τοιχογραφίες του σε πάρα πολλά σημεία της πόλης, δίνει χρώμα στην περιοχή, αλλά παράλληλα περνά και τα δικά του μηνύματα. Όπως στο τελευταίο του έργο στο δημοτικό στάδιο Κοζάνης, με τίτλο «Συμφωνία απεξάρτησης», το οποίο ακόμη είναι υπό δημιουργία και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα.

Ομορφαίνοντας με γκράφιτι τους τοίχους της Κοζάνης

«Είναι ένα έργο σε συνεργασία με το πολυδύναμο κέντρο και την κινητή μονάδα Δυτικής Μακεδονίας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος. Είναι ένα έργο που πραγματεύεται τις εξαρτήσεις που λίγο πολύ όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι είτε στην προσωπική μας ζωή, είτε στον περίγυρο μας. «Συμφωνία απεξάρτησης» ο τίτλος. Το έργο αυτό είναι σε δύο αποχρώσεις, στην ουσία είναι μια συμφωνία, πρώτα από όλα με τον ίδιο σου τον εαυτό σου», όπως λέει ο Γιάννης Ζάμκος στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 και προσθέτει:

Ομορφαίνοντας με γκράφιτι τους τοίχους της Κοζάνης

«Όλα τα χρόνια, από μικρό παιδί, αυτό ήταν η αγάπη μου. Προσπαθώ σε αυτό, ξεκίνησα αυτοδίδακτος, μετά σπούδασα γραφιστική, παρακολούθησα κάποια μαθήματα στη σχολή Καλών Τεχνών στην Πορτογαλία. Το όνειρό μου είναι να ταξιδέψω τον κόσμο από μέρος, σε μέρος ζωγραφίζοντας τον».

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος