Ολλανδοί Τουρίστες στην Ρόδο με απαγόρευση κυκλοφορίας

Οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 ενισχύουν την ζήτηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό και δίνουν στην χώρα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της στην Μεσόγειο ως ασφαλή προορισμό.

Το πείραμα φιλοξενίας 189 Ολλανδών τουριστών στην Ρόδο για οκτώ ημέρες, άρχισε. Με το σύστημα All-inclusive ίσως είναι δελεαστικό για τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά δεν προσφέρει το παραμικρό στις τοπικές κοινωνίες, όπως υποστηρίζουν οι μικροί επαγγελματίες στο νησί.

Οι πρώτοι τουρίστες, που εντάχθηκαν σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, αφίχθησαν από το Άμστερνταμ εχθές το απόγευμα και θα παραμείνουν στο νησί έως την Δευτέρα 19 Απριλίου. Οι τουρίστες, είναι διαφόρων ηλικιών και τους έχει απαγορευτεί να βγουν από το ξενοδοχείο ακόμα και για μια βόλτα σε διπλανή παραλία. Προτού επιβιβαστούν στην πτήση παρουσίασαν αρνητικό μοριακό test, πλήν ενός που βγήκε θετικός και αντικαταστάθηκε από άλλον υποψήφιο. Πριν από την λήξη των διακοπών τους θα υποβληθούν ξανά σε μοριακό test και πριν από την αναχώρηση τους σε rapid-test. Στα μειονεκτήματα του πιλοτικού τουριστικού προγράμματος  περιλαμβάνεται η επιβάρυνση με το κόστος των test, αλλά κυρίως η απομόνωση των επισκεπτών από τον εκτός ξενοδοχείου περίγυρο.

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση είχε το νησί της Santa Lucia, που ξεπερνά τις δυσκολίες της αρχικής ιδέας για την φιλοξενία των ψηφιακών νομάδων. Η γειτονική Ιταλία προσφέρεται ως παράδειγμα επιτυχούς διαχείρισης του τουρισμού. Παρά τις εκατόμβες νεκρών από την πανδημία, η χώρα εμφανίστηκε ως ο πιο προσοδοφόρος προορισμός, διότι έχει μεγαλύτερη τουριστική περίοδο σε σύγκριση με την Ελλάδα και προσφέρει εναλλακτικές μορφές τουρισμού πέρα ​​από τα γνωστά ήλιος και θάλασσα.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική TUI ανακοίνωσε πτήσεις από τις 13 Μαΐου προς την Ισπανία και την Ελλάδα. Από τη Βασιλεία θα πραγματοποιούνται τέσσερις πτήσεις  την εβδομάδα για Κρήτη και από δύο πτήσεις την εβδομάδα για Κω και Ρόδο. Από το Σάαρμπρούκεν θα εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα για Κρήτη (Τρίτη– Παρασκευή) και από μια εβδομαδιαίως για Κω (Δευτέρα) και Ρόδο (Πέμπτη).

Όλοι ετοιμάζονται για το καλοκαίρι, εφ’ όσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, όπως   η ανακοίνωση του βρετανικού tour operator Jet2holidays, ότι μεταθέτει την ημερομηνία επανεκκίνησης του από τις 17 Μαΐου για τις 24 Ιουνίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος