Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν δήμοι της Περιφέρειας

Στη χειρότερη οικονομική κατάσταση της ιστορίας του βρίσκεται ο δήμος Καλαμαριάς, σύμφωνα με τη νέα δημοτική αρχή.

«Ξεκινήσαμε με έλλειμμα 13,5 εκατομμύρια έγινε μια τιτάνια προσπάθεια από όλες τις υπηρεσίες και καταφέραμε με κόπους και με βάσανα την προηγούμενη εβδομάδα να τον ισοσκελίσουμε», όπως ανέφερε ο Κώστας Ζαχαρίας Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Καλαμαριάς.

Εξυγίανση και ανάταξη των οικονομικών, οργάνωση και αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, σχέδιο για την πόλη και τους πολίτες είναι οι στόχοι της νέας διοίκησης όπως επισημαίνεται.

Στο δήμο Χίου, το θέμα της φορολογικής ενημερότητας ήταν από τα πρώτα που κλήθηκε η νέα δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει.

«Είμαστε από τους -φαντάζομαι- μοναδικούς δήμους που δεν παραλάβαμε φορολογική ενημερότητα το δήμο εν πάση περιπτώσει θα το ξεπεράσουμε και αυτό…Ουσιαστικά δεν μπορείς να πάρεις φορολογική ενημερότητα σημαίνει ότι δεν μπορείς να εισπράξεις οπότε δημιουργούνται διάφορα προβλήματα για αυτό και το συντομότερο αυτό που κάνεις είναι να πας να καθαρίσεις αυτή τη δουλειά. Αυτό ήταν από πρόστιμα», όπως είπε ο δήμαρχος Χίου, Γιάννης Μαλαφής.

Στόχος την νέας δημοτικής αρχής Χίου είναι να προχωρήσουν τα έργα, τα οποία παρέλαβε από την προηγούμενη ένα από αυτά είναι ο δημοτικός κήπος και η ανάπλαση του, που είναι σε εξέλιξη, αλλά εδώ και αρκετούς μήνες έχει σταματήσει.

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο δήμος Βόρειας Κέρκυρας. Η προβληματική διαχείριση απορριμμάτων στον νομό τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τα προβλήματα στην διαδημοτική ΔΕΥΑΚ έχουν βάλει θηλιά στο λαιμό στα οικονομικά Βόρειας Κέρκυρας.

«Εφέτος πρέπει να βρούμε 2.800.000 για να καλύψουμε το υπερβάλλον κόστος το τέλος ταφής και μεταφορά απορριμμάτων», όπως δήλωσε ο Γιώργος Μαχειμάρης, δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας

Ο δήμος Βόρειας Κέρκυρας ιδρύει τη δική του ΔΕΥΑ με σκοπό να παρεμβαίνει και να επιλύει άμεσα τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή του. Έχει ωστόσο να αντιμετωπίσει μέρος τους χρέους της ενιαίας ΔΕΥΑ που φθάνει στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πιτσιακίδης, Θοδωρής Πυλιώτης Γιάννης Ανδριώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος